Hemköp

Det här är Hemköp / Jobba hos oss / Karriär hos Hemköp

1. Vad kan du jobba med hos oss?
2. Vem vi letar efter
3. Vidareutveckling inom organisationen
4. Axfoodakademin
5. Utmärkelser

Karriär inom Hemköp

Vi älskar medarbetare som tar initiativ och vill utvecklas. Hos oss finns många karriärmöjligheter och vägar till utveckling. Du kan ta dig an nya ansvarsområden i din befintliga roll, delta i olika projekt eller utbilda andra.

Vad kan du jobba med hos oss?

Hos oss är butiken scenen och varje detalj en chans att göra skillnad. Bakom butiksscenen jobbar vi också på försäljning, marknad, ekonomi, HR, kommunikation, etablering och mycket mer! Du kan jobba medan du studerar, eller tillsvidare och bygga en karriär hos oss.

Vill du satsa på en ledarroll så finns det många möjligheter inom olika områden. Vi har en väl förankrad filosofi kring ledarskapet som syftar till att stödja och driva både din och vår affärsutveckling. Vi satsar på att stödja och utveckla ett effektivt värderingsstyrt ledarskap inom Hemköp och Axfood så att alla medarbetare presterar och trivs hos oss.

Här hittar du några av våra karriärsteg. Vad brinner du för?

  • Butiksmedarbetare: Var ansiktet utåt mot våra kunder och påverka kundens besöksupplevelse. Hjälp våra kunder att hitta rätt, svara på frågor, håll butiken ren, snygg och välfylld. Ni arbetar som lag för att uppnå gemensamma mål och driva försäljning.
  • Teamchef: Stötta och led ditt team inom antingen Kassa-, Färskvaru- eller Kolonialvaruavdelningen. Du ansvarar för beställningar, håller utkik efter försäljningsmöjligheter, jobbar aktivt med att driva försäljning, med mera.
  • Butikschef: Ansvara över en butik, men ha tryggheten av att ingå under ett ägarparaply. Som butikschef leder du arbetet inom hållbar utveckling, lönsamhet och butikens anställda.
  • Handlare: Som Handlare äger du din butik och styr efter egna mål och vilka försäljningsmöjligheter du ser för kunderna i ditt närområde. Detta kan vara i både större och mindre format, skräddarsy det som passar dig bäst! 
  • Regionchef/Handlarkonsulent: Upptäck en central roll i Hemköpskedjan. Led och coacha Butikschefer och Handlare till framgång, fin försäljning och återvändande kunder som ser butiken som en inspirerande förlängning av sitt eget kök.
  • Driftchef: För dig med höghöjdsperspektiv! Bevaka tillväxt och sätt mål för butikerna i kedjan. Tackla alltifrån ekonomiska frågor till marknadsförings-, kvalitets- och personalfrågor, och ta beslut för organisationens nytta.
  • Supportkontoret: Något för dig som brinner för utveckling och specialistfrågor som berör butiksdriften. Specialistområden inkluderar bland annat försäljningsutveckling, etablering, marknadsföring, prissättning, HR-frågor, ekonomi eller kommunikation. 

Vem vi letar efter

Du som har ett bra driv och inte är rädd för att ta i kommer trivas hos oss. Du kan jobba bland annat som butiksmedarbetare, avdelningsansvarig, teamchef, butikschef, handlare och regionchef, eller på avdelningarna för drift, etablering, marknad, strategi, utveckling, ekonomi, HR, försäljning, kommunikation, e-handel och IT. 

Vidareutveckling inom organisationen

Vi erbjuder internutbildning inför varje nytt steg i karriärtrappan, i takt med att din erfarenhet växer. Här finns möjligheten att klättra uppåt, men också att specialisera sig på varje enskilt steg. Hur högt vill du klättra?

Hemköp karriärstege. Karriärmöjligheter inom Hemköp.

 

Axfoodakademien

Vi vill att alla våra medarbetare ska ha möjlighet till kontinuerligt lärande och vidareutveckling. Axfoodakademien, vårt centrum för utbildningar, säkerställer ett affärsnära utbud av både e-learnings och lärarledda utbildningar så att alla kan bygga på sin kompetens eller utvecklas i sin roll som ledare. Våra egna medarbetare har även möjligheten att bli internlärare i Axfoodakademien och dela med sig av kunskap och erfarenhet till kollegor. Inom koncernen genomförs en e-learning var femtonde minut, varje dag, året om!

Klicka här för att läsa mer om Axfoodakademien.


Utmärkelser

Årets Employer Branding-företag 2023 – Utsett av Universum
Efter att ha varit nominerade till priset året innan, fick vi 2023 ta emot priset som Årets Employer Branding-företag av Universum. Priset är ett kvitto på att vi fortsätter vårt goda arbete med mångfald och inkludering. Utöver inkluderingsarbetet lyfts även möjligheterna till karriär och vidareutveckling upp som en stor faktor till att vi vinner priset.

- Det känns superkul och det intygar det goda arbete vi gör, främst alla medarbetare i butik. För många är vi ett steg in på arbetsmarknaden. Och när man väl börjat jobba hos oss märker de flesta rätt snabbt vilka möjligheter som finns. Det finns tydliga karriärvägar och många rör sig internt mellan olika roller, från teamchefer till butikschefer och mellan supportkontoret och butik, säger Charlotte Welin Zetterlund, HR-chef på Hemköpskedjan.

Motivering: Detta företag har på ett mycket fokuserat sätt närmat sig frågorna och på kort tid skapat starka resultat. Företaget drivs av en mycket stark företagskultur och har ett tydligt högre syfte. Ledningen är vidare mycket engagerad i attraktionsfrågorna. Arbetsgivaren visar upp en bred och spännande bild av sig själv där talangen kan erbjudas en rad utmaningar. Vi tror därför att denna arbetsgivare kan utgöra en inspiration för många andra. Det är ett beundransvärt internt fokus man på kort tid skapat avseende attraktionsfrågorna.

Årets Karriärföretag 2022, 2023 och 2024 – Utsett av Karriärföretagen

Tre år i följd har vi blivit utsedda till ett Karriärföretag, en utmärkelse som delas ut till de arbetsgivare i Sverige som anses vara mest attraktiva för studenter och yrkesverksamma att göra karriär på.

Motivering: Hemköp och Tempo är stolta mottagare av utmärkelsen ”Karriärföretag” på grund av deras starka och familjära företagskultur med fokus på inkludering och utveckling. Företaget erbjuder sina medarbetare många utvecklingsmöjligheter, bland annat genom Axfoodakademien och uppmuntrar till intern rörlighet såväl inom Hemköp och Tempo som Axfoodkoncernen. Hemköp och Tempo är inte bara ledande inom detaljhandeln, de är också ledande i att skapa en givande arbetsplats som uppmuntrar medarbetare att växa och blomstra.

Logotyp Karriarföretag 2024 

Hemköp chat icon