Teamchef Patrik Värlinder står framför en fiskdisk i en Hemköpbutik och ler.

Patrik Värlinder, Teamchef inom färskvaror på Hemköp Svava i Uppsala.

Hej Patrik! Berätta om din resa inom Hemköp och vad du gör om dagarna?
- Jag började på Hemköp 2015 som Teamchef för färskvaror och har haft den rollen sedan dess. Jag älskar att vara ute i butiken med mina medarbetare, delta i varuplock och skapa en inspirerande och välfylld avdelning. För mig handlar jobbet om att alltid ligga steget före, fatta snabba och smarta beslut samt driva försäljning genom tydliga mål – och den bästa känslan är när vi når dem tillsammans!

Beskriv din arbetsdag med tre ord!
- Coachning, försäljning och inspiration.

Hur bidrar du till att skapa den bästa kundupplevelsen?
- Genom att se till att våra avdelningar alltid är välfyllda, inbjudande och inspirerande. Vi jobbar aktivt med exponeringar och ett bra varuflöde, så att kunderna alltid hittar fräscha och spännande produkter.

Hur skulle du beskriva teamkänslan och kulturen på Hemköp?
- Engagerad och framåtblickande! Vi har en tydlig plan för framtiden och en bra dialog genom hela organisationen. Samarbetet är starkt och vi strävar alltid efter att utvecklas tillsammans.

Vad är roligast med att jobba på Hemköp och vad får dig att trivas?
- Det roligaste är att se medarbetare växa och utvecklas i sina roller. Dessutom har vi en härlig stämning i butiken – vi jobbar hårt, men har också nära till skratt, vilket gör arbetsdagarna både roliga och givande.

Vad ser du fram emot just nu?
- Att fortsätta se vårt team utvecklas och växa tillsammans!

Favoriträtt?
- Risotto med svamp och sparris – en riktig klassiker!