Tapas med prosciutto och färskost, stekta räkor med vitlök och sparris med parmesan

Snabba, enkla och supergoda tapas med tre olika former av topping. Perfekt för buffén eller plockmiddagen.

30 min

17 ingredienser


Köpklart recept för totalt

334,60 kr

Tapas med prosciutto och färskost, stekta räkor med vitlök och sparris med parmesan
  • 1 st

    surdegsbaguette, skivad

  • 1 msk

    olivolja

PROSCIUTTO MED FÄRSKOST, SOLTORKAD TOMAT OCH PERSILJA

  • 0.5 paket

    prosciutto

  • 100 g

    Philadelphiaost

  • 2 msk

    soltorkad tomat

  • 0.5 kruka

    persilja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

STEKTA RÄKOR MED VITLÖK OCH PERSILJA

  • 400 g

    räkor med skal (eller 200 g skalade räkor)

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 msk

    olivolja

  • 0.5 kruka

    persilja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

STEKT GRÖN SPARRIS MED RIVEN PARMESAN

  • 4 st

    gröna sparrisar

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 msk

    riven parmesan

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Ingredienser

  • 1 st

    surdegsbaguette, skivad

  • 1 msk

    olivolja

PROSCIUTTO MED FÄRSKOST, SOLTORKAD TOMAT OCH PERSILJA

  • 0.5 paket

    prosciutto

  • 100 g

    Philadelphiaost

  • 2 msk

    soltorkad tomat

  • 0.5 kruka

    persilja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

STEKTA RÄKOR MED VITLÖK OCH PERSILJA

  • 400 g

    räkor med skal (eller 200 g skalade räkor)

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 msk

    olivolja

  • 0.5 kruka

    persilja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

STEKT GRÖN SPARRIS MED RIVEN PARMESAN

  • 4 st

    gröna sparrisar

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 msk

    riven parmesan

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Gör så här

Stek brödskivorna gyllenbruna i olivolja. Servera sedan med följande tre toppings:

PROSCIUTTO MED FÄRSKOST, SOLTORKAD TOMAT OCH PERSILJA:
Strimla tomat och persilja, blanda med färskosten och smaka av med salt och peppar.

STEKTA RÄKOR MED VITLÖK OCH PERSILJA:
Skala räkorna. Skiva vitlöksklyftan tunt. Värm en stekpanna och bryn löken i 10–15 sekunder. Häll i räkorna och stek hastigt 15–20 sekunder. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med strimlad persilja.

STEKT GRÖN SPARRIS MED RIVEN PARMESAN:
Dela sparrisen i tre bitar. Stek i het panna med olivolja. Krydda med salt och peppar.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

334,60 kr

Köpklart recept för

334,60 kr