Hemköp

Kryddig kalkonpanna med avokadokräm

35 min

Kryddig kalkonpanna med avokadokräm

Portioner: 0

Ingredienser

½ purjolök


1 msk smör
ca 500 g kalkonfärs
2 msk tomatpuré
1 ½ tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 fp krossade tomater (390 g)
1 vitlöksklyfta
ca 350 g valfri pasta
1 avokado
2 dl turkisk yoghurt
½ zucchini
200 g tomater (2-3 st)
½ msk olivolja
1 fp majs (160 g)
½ fp riven ost (75 g)

Gör så här

1. Pasta (kastrull): Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen. Strimla ½ purjolök (vita delen).
2. Kalkonpanna (traktörpanna + lock): Smält 1 msk smör i pannan. Fräs purjolöken, ca 500 g kalkonfärs, 2 msk tomatpuré, 1 ½ tsk paprikapulver, 1 tsk spiskummin, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar på medelhög värme i ca 4 min.
3. Tillsätt 1 fp krossade tomater (390 g), 1 dl vatten och 1 pressad vitlöksklyfta i pannan. Låt puttra på svag värme under lock i 10-15 min.
4. Koka valfri pasta till 4 personer (ca 350 g).
5. Avokadokräm (mixerbunke + mixerstav): Halvera och kärna ur 1 avokado. Gröp ur avokadon och lägg i bunken, tillsätt 2 dl turkisk yoghurt, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Mixa till en slät kräm med mixerstaven.
6. Grönsaker (skål): Skär ½ zucchini i tunna halvmånar och tärna 200 g tomater (2-3 st). Blanda grönsakerna med ½ msk olivolja och 1 krm salt i skålen.
7. Vänd ner 1 fp avrunnen majs (160 g) i pannan och toppa med ½ fp riven ost (75 g). Servera kalkonpannan med pastan, grönsakerna och avokadokrämen.

TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Kalkonsåsen går utmärkt att frysa in om det blir mat över. Avokadokrämen smakar bäst samma dag, men håller i kylen 2-3 dagar. Tips! Om man vill ha mer smak på avokadokrämen kan man lägga till 1 pressad vitlöksklyfta.

Hemköp chat icon