Hemköp

Pepparkakspicklad rotselleri

Pickles är perfekt till skinkmackan, fråga vilken britt som helst. Och den här varianten med pepparkaka, den gör sig så fint till uppesittarkvällens provsmakning att ögonen tåras. 

20 min

Pepparkakspicklad rotselleri

Ingredienser

Lag

  • 1 dl
    äppelcidervinäger
  • 2 dl
    socker
  • 3 dl
    vatten
  • 2 st
    kanelstänger
  • 10 st
    kryddnejlikor
  • 0.2 tsk
    hel kardemumma
  • 1.5 cm
    ingefära (skivad)

Gör så här

1. Häll alla ingredienser till lagen i en kastrull och värm den utan att koka upp.
2. Under tiden skalar du och delar rotsellerin i mindre bitar, och skär den sen i tunna skivor. För riktigt tunna skivor kan du använda en mandolin.
3. Dra kastrullen med lagen från plattan och lägg i rotsellerin. Låt den stå i några minuter. 
4. Häll över rotselleri och lag i en glasburk med tättslutande lock. Låt stå svalt i minst ett dygn innan servering. 

Tips! Passar till det mesta på julbordet, men är extra god till skinkan!

6 portioner

99,98 kr
Hemköp chat icon