Pepparkakspicklad rotselleri
Pickles är perfekt till skinkmackan, fråga vilken britt som helst. Och den här varianten med pepparkaka, den gör sig så fint till uppesittarkvällens provsmakning att ögonen tåras.
20 min
7 ingredienser
Köpklart recept för totalt
100,58 kr
Lag
1 dl
äppelcidervinäger
2 dl
socker
3 dl
vatten
2 st
kanelstänger
10 st
kryddnejlikor
0.2 tsk
hel kardemumma
1.5 cm
ingefära (skivad)
Ingredienser
Lag
1 dl
äppelcidervinäger
2 dl
socker
3 dl
vatten
2 st
kanelstänger
10 st
kryddnejlikor
0.2 tsk
hel kardemumma
1.5 cm
ingefära (skivad)
Gör så här
1. Häll alla ingredienser till lagen i en kastrull och värm den utan att koka upp.
2. Under tiden skalar du och delar rotsellerin i mindre bitar, och skär den sen i tunna skivor. För riktigt tunna skivor kan du använda en mandolin.
3. Dra kastrullen med lagen från plattan och lägg i rotsellerin. Låt den stå i några minuter.
4. Häll över rotselleri och lag i en glasburk med tättslutande lock. Låt stå svalt i minst ett dygn innan servering.
Tips! Passar till det mesta på julbordet, men är extra god till skinkan!
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
100,58 kr
Köpklart recept för
100,58 kr