Hemköp

Tomatrisotto med ljummen broccolisallad och baconströssel

35 min

Tomatrisotto med ljummen broccolisallad och baconströssel

Portioner: 0

Ingredienser

½ zucchini


200 g tomater (2-3 st)
50 g gul lök (½-1 st)
1 msk smör
1 fp carnaroliris (250 g)
1 msk buljongpulver
500 g broccoli
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 fp bacon (140 g)
50 g rödlök (½-1 st)
1 fp kokta röda linser (290 g)
½ fp rucola (50 g)
1 fp riven Grana padano (100 g)
½ citron
1 tsk vitvinsvinäger

Gör så här

1. Risotto (vid kastrull): Grovriv ½ zucchini. Tärna 200 g tomater (2-3 st). Hacka 50 g gul lök (½-1 st). Smält 1 msk smör i kastrullen och bryn grönsakerna på medelhög värme ca 3 min. Tillsätt 1 fp carnaroliris (250 g) och bryn ytterligare 2 min.
2. Tillsätt 5 dl vatten och 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning), låt koka upp och puttra på medelvärme ca 18 min tills riset är al dente. Tillsätt ytterligare 8 dl vatten när den första vätskan kokat in. Rör runt då och då.
3. Broccoli & bacon (stekpanna + stor skål): Skär 500 g broccoli i mindre bitar och buketter. Hetta upp 1 msk olivolja i pannan och stek broccoli och 1 pressad vitlöksklyfta på medelhög värme 5-6 min. Krydda med 2 krm salt. Lägg över i skålen.
4. Skär 1 fp bacon (140 g) i 1 cm breda bitar. Knaperstek baconet på medelhög värme i stekpannan, ca 5 min. Lägg över i skålen med broccoli. Skär 50 g rödlök (½-1 st) i tunna halvmånar. Blanda ner löken, 1 fp sköljda kokta röda linser (290 g) och ½ fp rucola (50 g) i skålen.
5. Risotto: Rör ner 1 fp riven Grana padano (100 g), saften från ½ citron, 1 tsk vitvinsvinäger, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i risotton.
6. Servera risotton med den ljumma salladen.

TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Denna rätt smakar som bäst om den äts upp samma dag som den tillagas, men håller 2-3 dagar i kylen efter tillagning. Förbered: Broccolin (punkt 3) går bra att skära i förväg och förvara i en täckt bunke i kylen.
Tips! Blir det risotto över, värm på den i en kastrull med lite extra buljong för att få den rätta konsistensen.

Hemköp chat icon