Hemköp

Nudlar i krämig jordnötssås

Kål till middag är inte alltid en sjävlklar barnfavorit, men serverad så här? De kommer jubla. Snabbnudlar möter krämig jordnötssås möter syrlig lime möter ljuvlig sesamolja och maten är klar. De kommer tacka dig.

15 min

Nudlar i krämig jordnötssås

Ingredienser

  • 175 g
    vitkål eller rödkål
  • 2 st
    lime
  • 4 pk
    snabbnudlar
  • 3 msk
    sesamolja
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 4 msk
    jordnötssmör
  • 1 msk
    honung
  • 1 msk
    riven ingefära

TILL SERVERING

  • 1 msk
    sesamfrön
  • 1 knippe
    koriander

Gör så här

1. Hyvla kålen tunt, gärna på mandolin. Pressa över saften från den ena limen och ställ åt sidan.

2. Koka nudlarna i 2 minuter. Häll av men spara 1 dl kokvatten.

3. Värm sesamolja i kastrullen. Riv ner vitlöken och låt steka en kort stund utan att den får färg. Tillsätt jordnötssmör, honung, ingefära och kryddorna från nudelpaketen. Rör i lite av kokvattnet tills det blir en krämig sås.

4. Blanda ner nudlarna och tillsätt mer kokvatten om det behövs.

5. Toppa nudlarna med kålen, sesamfrön och koriander. Servera med limeklyftor.

4 portioner

Hemköp chat icon