Nästan som en risotto blir den ljuvliga pastarätt, med gemelli och citron och massor av parmesan. Enkel att röra ihop, men smakar som att du lagt timmar i köket. Det bästa av två världar.
30 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
181,02 kr
2 st
grönsaksbuljongtärningar
1 st
gul lök
2 st
vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
400 g
gemellipasta
3 st
eko-citroner
25 g
smör
2 dl
riven parmesan
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
2 st
grönsaksbuljongtärningar
1 st
gul lök
2 st
vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
400 g
gemellipasta
3 st
eko-citroner
25 g
smör
2 dl
riven parmesan
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Koka upp 1 liter vatten med buljongen och håll varmt.
2. Finhacka lök och vitlök. Stek den mjuk i oljan i en stor kastrull.
3. Tillsätt den okokta pastan i kastrullen med lök och häll på buljong så att det precis täcker. Rör om och fyll sen på med buljong allt eftersom den kokar in i pastan. Fortsätt tills pastan är al dente och krämig. Riv över zesten av två av citronerna och pressa saften ur den ena. Rör i smöret och det mesta av parmesanen.
4. Smaka av med salt och peppar och servera med mer parmesan och citronzest på toppen.
Köpklart recept för totalt
181,02 kr
Köpklart recept för
181,02 kr