Pasta al limone

Nästan som en risotto blir den ljuvliga pastarätt, med gemelli och citron och massor av parmesan. Enkel att röra ihop, men smakar som att du lagt timmar i köket. Det bästa av två världar. 

30 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

181,02 kr

Pasta al limone
  • 2 st

    grönsaksbuljongtärningar

  • 1 st

    gul lök

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 2 msk

    olivolja

  • 400 g

    gemellipasta

  • 3 st

    eko-citroner

  • 25 g

    smör

  • 2 dl

    riven parmesan

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 2 st

    grönsaksbuljongtärningar

  • 1 st

    gul lök

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 2 msk

    olivolja

  • 400 g

    gemellipasta

  • 3 st

    eko-citroner

  • 25 g

    smör

  • 2 dl

    riven parmesan

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Koka upp 1 liter vatten med buljongen och håll varmt.

2. Finhacka lök och vitlök. Stek den mjuk i oljan i en stor kastrull.

3. Tillsätt den okokta pastan i kastrullen med lök och häll på buljong så att det precis täcker. Rör om och fyll sen på med buljong allt eftersom den kokar in i pastan. Fortsätt tills pastan är al dente och krämig. Riv över zesten av två av citronerna och pressa saften ur den ena. Rör i smöret och det mesta av parmesanen.

4. Smaka av med salt och peppar och servera med mer parmesan och citronzest på toppen.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

181,02 kr

Köpklart recept för

181,02 kr