Hemköp

Pasta med färs, yoghurt och brynt chilismör

Här tar pastan plats på ett fat med yoghurt! Låter lite udda, men det krämigt syrliga bryter av såsen och det brynta smöret perfekt. En otrolig rätt för dig som älskar bolognese, men vill vidga vyerna lite.

30 min

Pasta med färs, yoghurt och brynt chilismör

Ingredienser

  • 1 st
    gul lök
  • 4 st
    vitlöksklyftor
  • 2 msk
    olja
  • 200 g
    nöt- eller sojafärs
  • 3 tsk
    torkad oregano
  • 400 g
    fusilli
  • 75 g
    smör
  • 1 msk
    tomatpuré
  • 0.5 tsk
    chiliflakes
  • 4 dl
    turkisk yoghurt
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

1. Finhacka löken och vitlöken. Stek i olja i en stor panna tills den blivit mjuk.

2. Tillsätt färs och 2 tsk oregano till pannan och fortsätt steka tills färsen fått ordentligt med färg.

3. Koka pastan al dente.

4. Bryn samtidigt smöret i en liten kastrull tills det är gyllene. Ta av från värmen och vispa ner tomatpuré och chiliflakes.

5. Bred ut yoghurten på ett uppläggningsfat eller fördelat över 4 tallrikar.

6. Blanda pastan med färsen och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på yoghurten. Ringla över smöret och strö över resten av oreganon.

4 portioner

Hemköp chat icon