Gratäng med pasta, spenat och mozzarella

En middag som ser ut att vara lagad av en italiensk mormor, men i själva verket är ihopsvängd av dig – och ganska snabbt dessutom. Det är den här gratängen! Plus supergod. Såklart.

45 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

183,17 kr

Gratäng med pasta, spenat och mozzarella
  • 1 st

    gul lök

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 fp

    passerad tomat

  • 400 g

    penne

  • 200 g

    fryst bladspenat, tinad

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 kruka

    basilika

  • 150 g

    riven mozzarella

  • 0.5 dl

    pumpakärnor

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

gluten och laktos

Ingredienser

  • 1 st

    gul lök

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 fp

    passerad tomat

  • 400 g

    penne

  • 200 g

    fryst bladspenat, tinad

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 kruka

    basilika

  • 150 g

    riven mozzarella

  • 0.5 dl

    pumpakärnor

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

gluten och laktos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Skiva löken tunt och stek mjuk i oljan. Tillsätt tomat, salt och peppar. Låt koka ihop medan pastan kokar.

3. Koka pastan 5 min kortare än vad som står angivet på förpackningen.

4. Blanda bladspenaten med crème fraiche och riven vitlök, salta och smaka av.

5. Blanda pastan med tomatsåsen. Plocka hälften av basilikabladen och vänd ner i pastan.

6. Häll upp pastan i en ugnsform och strö över hälften av mozzarellan. Rör i spenatröran och avsluta med resterande mozzarella och pumpakärnor. Baka i ugnen i 20-30 min tills osten är gyllene.

7. Toppa med basilika och servera.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

183,17 kr

Köpklart recept för

183,17 kr