Hemköp

Ribollita med smak av vinter

Den här magiska soppan på grönsaker, pasta och bönor äter man i Italien året runt, men med olika ingredienser beroende på säsong. Den här är en värmande vintervariant!

30 min

Ribollita med smak av vinter

Ingredienser

  • 3 skivor
    bröd
  • 4 msk
    olja
  • 100 g
    palsternacka
  • 100 g
    morot
  • 1 st
    gul lök
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 2 tsk
    torkad rosmarin
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 3 st
    grönsaksbuljongtärningar
  • 100 g
    farfalle
  • 230 g
    cannellinibönor (avrunnen vikt)
  • 100 g
    grönkål
  • 2 msk
    fryst gräslök
  • 2 msk
    fryst persilja
  • 1 msk
    parmesan till servering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C. Riv brödet i bitar, blanda med 1 msk olja och rosta i ugnen i ca 10-15 min tills gyllene.

2. Skala och skär palsternacka och morot i bitar. Finhacka löken och skiva vitlöken.

3. Stek grönsakerna i olja i en stor kastrull tills  löken börjat mjukna. Tillsätt rosmarin och tomatpuré och stek någon minut till. Smula ner buljongen och häll på 1 liter kokande vatten.

4. Häll i pastan och koka tills al dente.

5. Tillsätt bönorna när en minut av tiden på pastan återstår. Ta bort den hårda stjälken från grönkålen och riv sen bladen i små bitar, rör ner dem i soppan.

6. Häll i de frysta örterna precis innan servering. Toppa med krutongerna och hyvla över parmesan.

4 portioner

Hemköp chat icon