Den här magiska soppan på grönsaker, pasta och bönor äter man i Italien året runt, men med olika ingredienser beroende på säsong. Den här är en värmande vintervariant!
30 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
200,81 kr
3 skivor
bröd
4 msk
olja
100 g
palsternacka
100 g
morot
1 st
gul lök
2 st
vitlöksklyftor
2 tsk
torkad rosmarin
2 msk
tomatpuré
3 st
grönsaksbuljongtärningar
100 g
farfalle
230 g
cannellinibönor (avrunnen vikt)
100 g
grönkål
2 msk
fryst gräslök
2 msk
fryst persilja
1 msk
parmesan till servering
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
3 skivor
bröd
4 msk
olja
100 g
palsternacka
100 g
morot
1 st
gul lök
2 st
vitlöksklyftor
2 tsk
torkad rosmarin
2 msk
tomatpuré
3 st
grönsaksbuljongtärningar
100 g
farfalle
230 g
cannellinibönor (avrunnen vikt)
100 g
grönkål
2 msk
fryst gräslök
2 msk
fryst persilja
1 msk
parmesan till servering
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Sätt ugnen på 200°C. Riv brödet i bitar, blanda med 1 msk olja och rosta i ugnen i ca 10-15 min tills gyllene.
2. Skala och skär palsternacka och morot i bitar. Finhacka löken och skiva vitlöken.
3. Stek grönsakerna i olja i en stor kastrull tills löken börjat mjukna. Tillsätt rosmarin och tomatpuré och stek någon minut till. Smula ner buljongen och häll på 1 liter kokande vatten.
4. Häll i pastan och koka tills al dente.
5. Tillsätt bönorna när en minut av tiden på pastan återstår. Ta bort den hårda stjälken från grönkålen och riv sen bladen i små bitar, rör ner dem i soppan.
6. Häll i de frysta örterna precis innan servering. Toppa med krutongerna och hyvla över parmesan.
Köpklart recept för totalt
200,81 kr
Köpklart recept för
200,81 kr