Risoni med rostad brysselkål och prosciutto

Det känns som att brysselkålen äntligen håller på att få sin upprättelse. Det är vi väldigt glada för! Rostad blir den så god att man knappt fattar vad som hände, och med krispig prosciutto dessutom? Som en dröm.

45 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

211,50 kr

Risoni med rostad brysselkål och prosciutto
  • 300 g

    brysselkål

  • 2.5 dl

    olivolja (½ dl + 2)

  • 40 g

    prosciutto

  • 0.5 kruka

    timjan

  • 0.5 knippe

    persilja

  • 0.5 st

    vitlöksklyfta

  • 2 st

    grönsaksbuljongtärningar

  • 4 dl

    risoni

  • 3 dl

    riven parmesan

  • 2 msk

    smör

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 300 g

    brysselkål

  • 2.5 dl

    olivolja (½ dl + 2)

  • 40 g

    prosciutto

  • 0.5 kruka

    timjan

  • 0.5 knippe

    persilja

  • 0.5 st

    vitlöksklyfta

  • 2 st

    grönsaksbuljongtärningar

  • 4 dl

    risoni

  • 3 dl

    riven parmesan

  • 2 msk

    smör

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C

2. Ansa och halvera brysselkålen, blanda med 2 msk olja och lite salt. Lägg kålen på ena halvan av en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut prosciutton på andra halvan av plåten.

3. Sätt in plåten i ugnen i ca 10 min tills prosciutton mörknat och blivit krispig. Ta prosciutton från plåten och lägg åt sidan på en bit hushållspapper. Blanda runt brysselkålen och låt rosta i ytterligare 5-10 min, tills den fått färg men fortfarande har lite tuggmotstånd.

4. Finhacka persilja och timjan. Blanda med ½ dl olivolja och riv i vitlöken.

5. Koka upp 2 liter vatten i en kastrull, lös upp buljongtärningarna i vattnet. Häll i risonin. Låt koka tills al dente. Häll av risonin men spara 2 dl av buljongen.

6. Häll tillbaka risonin i kastrullen och rör ner smör och riven parmesan. Häll i 1 dl av den varma buljongen och rör tills krämigt. Tillsätt ev mer buljong och smaka av med ordentligt med peppar.

7. Servera risonin med brysselkålen och smula över prosciutton. Ringla över örtoljan.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

211,50 kr

Köpklart recept för

211,50 kr