Saffranspasta med clementin- och fänkålssallad

Toppa pastan med en sallad! Låter udda, smakar som en dröm. Och inget passar väl bättre i midvintermörkret än en pasta som lyser solgul och smakar både citrus och krispig fänkål? Näpp!

30 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

157,22 kr

Saffranspasta med clementin- och fänkålssallad
  • 4 st

    vitlöksklyftor

  • 3 msk

    olivolja

  • 1 pk

    saffran

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 400 g

    pappardelle

  • 2 st

    clementiner

  • 1 st

    fänkål

  • 2 tsk

    vinäger

  • 1 dl

    riven parmesan

  • 1 kruka

    persilja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 4 st

    vitlöksklyftor

  • 3 msk

    olivolja

  • 1 pk

    saffran

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 400 g

    pappardelle

  • 2 st

    clementiner

  • 1 st

    fänkål

  • 2 tsk

    vinäger

  • 1 dl

    riven parmesan

  • 1 kruka

    persilja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Finhacka vitlöken och stek den på låg värme i 2 msk olja tillsammans med saffran och lite salt. Blanda ner crème fraiche och låt stå på låg värme.

2. Koka pappardellen al dente.

3. Skala under tiden clementinerna och skär i tunna halvmånar. Hyvla fänkålen tunt, gärna med mandolin. Plocka bladen från persiljan, hacka om den är grov. Blanda vinäger med 1 msk olivolja och en nypa salt. Vänd runt fänkål, clementin och persilja i dressingen.

4. Blanda ner pastan i såsen tillsammans med parmesan, smaka av med salt och peppar. Lägg upp i skålar och toppa med salladen.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

157,22 kr

Köpklart recept för

157,22 kr