Spaghetti med tonfisk, oliver och brödkrisp

En perfekt töm-skafferiet-middag för en januari när plånboken kanske är lite tunnare, men smaklökarna lika stadiga som vanligt. Det blir helt enkelt otroligt gott – med små medel.

30 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

199,60 kr

Spaghetti med tonfisk, oliver och brödkrisp
  • 2 skivor

    vitt bröd

  • 6 msk

    olivolja

  • 1 st

    eko-citron

  • 2 krm

    chiliflakes

  • 2 krm

    flingsalt

  • 400 g

    spaghetti

  • 3 st

    vitlöksklyftor

  • 1 dl

    urkärnade oliver

  • 1 burk

    tonfisk i olja

  • 1 kruka

    basilika

  • 1 kruka

    persilja

Allergiinformation

gluten, fisk eller skaldjur och laktos

Ingredienser

  • 2 skivor

    vitt bröd

  • 6 msk

    olivolja

  • 1 st

    eko-citron

  • 2 krm

    chiliflakes

  • 2 krm

    flingsalt

  • 400 g

    spaghetti

  • 3 st

    vitlöksklyftor

  • 1 dl

    urkärnade oliver

  • 1 burk

    tonfisk i olja

  • 1 kruka

    basilika

  • 1 kruka

    persilja

Allergiinformation

gluten, fisk eller skaldjur och laktos

Gör så här

1. Smula brödet fint och stek det i 2 msk olja tills gyllene. Ta av från värmen och blanda med zesten från citronen, chiliflakes och flingsalt.

2. Koka spaghettin al dente.

3. Skiva vitlöken och stek mjuk på låg värme i 4 msk olja i en stor panna. Hacka oliverna grovt och häll av tonfisken. Plocka bladen från örterna.

4. Blanda ner spaghettin i vitlöksoljan tillsammans med oliverna. Vänd försiktigt in tonfisken och örterna.

5. Servera med brödkrisp och citron att pressa över.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

199,60 kr

Köpklart recept för

199,60 kr