En perfekt töm-skafferiet-middag för en januari när plånboken kanske är lite tunnare, men smaklökarna lika stadiga som vanligt. Det blir helt enkelt otroligt gott – med små medel.
30 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
199,60 kr
2 skivor
vitt bröd
6 msk
olivolja
1 st
eko-citron
2 krm
chiliflakes
2 krm
flingsalt
400 g
spaghetti
3 st
vitlöksklyftor
1 dl
urkärnade oliver
1 burk
tonfisk i olja
1 kruka
basilika
1 kruka
persilja
Allergiinformation
gluten, fisk eller skaldjur och laktos
2 skivor
vitt bröd
6 msk
olivolja
1 st
eko-citron
2 krm
chiliflakes
2 krm
flingsalt
400 g
spaghetti
3 st
vitlöksklyftor
1 dl
urkärnade oliver
1 burk
tonfisk i olja
1 kruka
basilika
1 kruka
persilja
Allergiinformation
gluten, fisk eller skaldjur och laktos
1. Smula brödet fint och stek det i 2 msk olja tills gyllene. Ta av från värmen och blanda med zesten från citronen, chiliflakes och flingsalt.
2. Koka spaghettin al dente.
3. Skiva vitlöken och stek mjuk på låg värme i 4 msk olja i en stor panna. Hacka oliverna grovt och häll av tonfisken. Plocka bladen från örterna.
4. Blanda ner spaghettin i vitlöksoljan tillsammans med oliverna. Vänd försiktigt in tonfisken och örterna.
5. Servera med brödkrisp och citron att pressa över.
Köpklart recept för totalt
199,60 kr
Köpklart recept för
199,60 kr