Hemköp

Ädelostbollar med pepparkakssmulor och rawbollar med dadlar & choklad

Bjud på de här godsakerna till familjen vid advent. Det här receptet på ädelostbollar med pepparkakssmak är fantastiskt gott och enkelt att göra. För de minsta i familjen är snarare de söta rawbollarna en garanterad hit med mycket sötma, kokos och choklad.

20 min

Ädelostbollar med pepparkakssmulor och rawbollar med dadlar & choklad

Ingredienser

ÄDELOSTBOLLAR

  • 140 g
    ädelost
  • 2 msk
    kesella
  • 0.5 dl
    hackade valnötter
  • 0.5 msk
    konjak (ej tillgängligt online)
  • 10 st
    krossade pepparkakor

RAWBOLLAR

  • 1 dl
    sötmandel
  • 1 dl
    cashewnötter
  • 150 g
    urkärnade dadlar
  • 1 msk
    kakao
  • 1.5 msk
    kokosfett

ATT RULLA I

  • 50 g
    valfria krossade nötter

Gör så här

1. ÄDELOSTBOLLAR: Mixa ädelost och kesella i matberedare tillsammans med valnötter och konjak. Häll över massan i en skål och ställ kallt 20–30 minuter.

2. Rulla små bollar av ostmassan och rulla sedan i krossade pepparkakor.

3. RAWBOLLAR: Mixa nötter och mandel till grovt mjöl.

4. Tillsätt de urkärnade dadlarna, kakaon och kokosoljan och fortsätt mixa tills det blir en jämn smet.

5. Rulla till små bollar och vänd i nötkross.

4 portioner

249,65 kr
Hemköp chat icon