Ädelostbollar med pepparkakssmulor och rawbollar med dadlar & choklad
Bjud på de här godsakerna till familjen vid advent. Det här receptet på ädelostbollar med pepparkakssmak är fantastiskt gott och enkelt att göra. För de minsta i familjen är snarare de söta rawbollarna en garanterad hit med mycket sötma, kokos och choklad.
20 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
323,60 kr
ÄDELOSTBOLLAR
140 g
ädelost
2 msk
kesella
0.5 dl
hackade valnötter
0.5 msk
konjak (ej tillgängligt online)
10 st
krossade pepparkakor
RAWBOLLAR
1 dl
sötmandel
1 dl
cashewnötter
150 g
urkärnade dadlar
1 msk
kakao
1.5 msk
kokosfett
ATT RULLA I
50 g
valfria krossade nötter
Ingredienser
ÄDELOSTBOLLAR
140 g
ädelost
2 msk
kesella
0.5 dl
hackade valnötter
0.5 msk
konjak (ej tillgängligt online)
10 st
krossade pepparkakor
RAWBOLLAR
1 dl
sötmandel
1 dl
cashewnötter
150 g
urkärnade dadlar
1 msk
kakao
1.5 msk
kokosfett
ATT RULLA I
50 g
valfria krossade nötter
Gör så här
1. ÄDELOSTBOLLAR: Mixa ädelost och kesella i matberedare tillsammans med valnötter och konjak. Häll över massan i en skål och ställ kallt 20–30 minuter.
2. Rulla små bollar av ostmassan och rulla sedan i krossade pepparkakor.
3. RAWBOLLAR: Mixa nötter och mandel till grovt mjöl.
4. Tillsätt de urkärnade dadlarna, kakaon och kokosoljan och fortsätt mixa tills det blir en jämn smet.
5. Rulla till små bollar och vänd i nötkross.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
323,60 kr
Köpklart recept för
323,60 kr