Ädelostbollar med pepparkakssmulor och rawbollar med dadlar & choklad

Bjud på de här godsakerna till familjen vid advent. Det här receptet på ädelostbollar med pepparkakssmak är fantastiskt gott och enkelt att göra. För de minsta i familjen är snarare de söta rawbollarna en garanterad hit med mycket sötma, kokos och choklad.

20 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

323,60 kr

Ädelostbollar med pepparkakssmulor och rawbollar med dadlar & choklad

ÄDELOSTBOLLAR

  • 140 g

    ädelost

  • 2 msk

    kesella

  • 0.5 dl

    hackade valnötter

  • 0.5 msk

    konjak (ej tillgängligt online)

  • 10 st

    krossade pepparkakor

RAWBOLLAR

  • 1 dl

    sötmandel

  • 1 dl

    cashewnötter

  • 150 g

    urkärnade dadlar

  • 1 msk

    kakao

  • 1.5 msk

    kokosfett

ATT RULLA I

  • 50 g

    valfria krossade nötter

Ingredienser

ÄDELOSTBOLLAR

  • 140 g

    ädelost

  • 2 msk

    kesella

  • 0.5 dl

    hackade valnötter

  • 0.5 msk

    konjak (ej tillgängligt online)

  • 10 st

    krossade pepparkakor

RAWBOLLAR

  • 1 dl

    sötmandel

  • 1 dl

    cashewnötter

  • 150 g

    urkärnade dadlar

  • 1 msk

    kakao

  • 1.5 msk

    kokosfett

ATT RULLA I

  • 50 g

    valfria krossade nötter

Gör så här

1. ÄDELOSTBOLLAR: Mixa ädelost och kesella i matberedare tillsammans med valnötter och konjak. Häll över massan i en skål och ställ kallt 20–30 minuter.

2. Rulla små bollar av ostmassan och rulla sedan i krossade pepparkakor.

3. RAWBOLLAR: Mixa nötter och mandel till grovt mjöl.

4. Tillsätt de urkärnade dadlarna, kakaon och kokosoljan och fortsätt mixa tills det blir en jämn smet.

5. Rulla till små bollar och vänd i nötkross.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

323,60 kr

Köpklart recept för

323,60 kr