Hemköp

Ägg Benedict med skinka och hollandaisesås

40 min

Ägg Benedict med skinka och hollandaisesås

Ingredienser

HOLLANDAISESÅS

  • 180 g
    smör
  • 3 st
    äggula
  • 3 msk
    vatten
  • 2 krm
    salt
  • 1 krm
    vitpeppar
  • 0.5 st
    saft, saften från
  • 1 krm
    cayennepeppar
  • 4 skivor
    formbröd
  • 1 msk
    smör
  • 8 skivor
    skinka, skivad
  • 4 st
    pocherade ägg
  • 1 kruka
    persilja

Gör så här

1. Smält smöret till såsen på svag värme.

2. Vispa samman äggulor med vatten, salt och vitpeppar i en kastrull. Sätt på svag värme och vispa tills blandningen är så tjock att den inte går ihop om du drar ett streck i botten.

3. Ta kastrullen från värmen, tillsätt det smälta smöret under kraftig vispning först droppvis och sen i en tunn stråle.

4. Smaka av med pressad citronsaft, salt och aningens cayennepeppar.

5. Fortsätt med att skära bort kanterna på brödskivorna och smörstek dem gyllene.

6. Lägg en brödskiva på en tallrik. Toppa med rökt skinka, lägg på ett ägg och rikligt med hollandaisesås. Garnera med hackad persilja och lite svartpeppar.

4 portioner

150,75 kr
Hemköp chat icon