Ägg Benedict med skinka och hollandaisesås

40 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

176,70 kr

Ägg Benedict med skinka och hollandaisesås

HOLLANDAISESÅS

  • 180 g

    smör

  • 7 st

    ägg (3 st äggulor + 4 st pocherade ägg)

  • 3 msk

    vatten

  • 2 krm

    salt

  • 1 krm

    vitpeppar

  • 0.5 st

    saft, saften från

  • 1 krm

    cayennepeppar

  • 4 skivor

    formbröd

  • 1 msk

    smör

  • 8 skivor

    skinka, skivad

  • 1 kruka

    persilja

Ingredienser

HOLLANDAISESÅS

  • 180 g

    smör

  • 7 st

    ägg (3 st äggulor + 4 st pocherade ägg)

  • 3 msk

    vatten

  • 2 krm

    salt

  • 1 krm

    vitpeppar

  • 0.5 st

    saft, saften från

  • 1 krm

    cayennepeppar

  • 4 skivor

    formbröd

  • 1 msk

    smör

  • 8 skivor

    skinka, skivad

  • 1 kruka

    persilja

Gör så här

1. Smält smöret till såsen på svag värme.

2. Vispa samman äggulor med vatten, salt och vitpeppar i en kastrull. Sätt på svag värme och vispa tills blandningen är så tjock att den inte går ihop om du drar ett streck i botten.

3. Ta kastrullen från värmen, tillsätt det smälta smöret under kraftig vispning först droppvis och sen i en tunn stråle.

4. Smaka av med pressad citronsaft, salt och aningens cayennepeppar.

5. Fortsätt med att skära bort kanterna på brödskivorna och smörstek dem gyllene.

6. Lägg en brödskiva på en tallrik. Toppa med rökt skinka, lägg på ett ägg och rikligt med hollandaisesås. Garnera med hackad persilja och lite svartpeppar.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

176,70 kr

Köpklart recept för

176,70 kr