Hemköp

Ägghalvor med gravlax och senapskräm

Klassiska ägghalvor till påsk och midsommar med en liten smakkick av gravad lax och en senapskräm som smakar dunder! Enkelt att laga med lite crème fraiche och dijonsenap. 

20 min

Ägghalvor med gravlax och senapskräm

Ingredienser

  • 6 st
    ägg, hårdkokta 8 min
  • 100 g
    gravad lax
  • 1 msk
    kapris
  • 2 msk
    rödlök, finhackad
  • 1 msk
    olivolja
  • 2 msk
    persilja, hackad

SENAPSSÅS

  • 6 st
    äggulor från de kokta äggen
  • 0.5 dl
    crème fraiche
  • 1 msk
    citronsaft
  • 1 msk
    dijonsenap
  • 1 msk
    gräslök, hackad
  • 2 msk
    dill, hackad
  • 1 krm
    mald kummin
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    vitpeppar

Gör så här

1. Tärna laxen och blanda med kapris, rödlök, olivolja och finhackad persilja.

2. Dela äggen och ta ur gulan utan att vitan går sönder. Blanda crème fraiche med de finhackade kokta äggulorna, citronsaft, senap och hackade örter. Smaka av med salt och peppar. Lägg en rejäl tesked av krämen i ägghalvorna och toppa med lax. Garnera med en dillkvist och en liten klick till av krämen.

6 portioner

243,72 kr
Hemköp chat icon