Klassiska ägghalvor till påsk och midsommar med en liten smakkick av gravad lax och en senapskräm som smakar dunder! Enkelt att laga med lite crème fraiche och dijonsenap.
20 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
216,17 kr
6 st
ägg, hårdkokta 8 min
100 g
gravad lax
1 msk
kapris
2 msk
rödlök, finhackad
1 msk
olivolja
2 msk
persilja, hackad
SENAPSSÅS
6 st
äggulor från de kokta äggen
0.5 dl
crème fraiche
1 msk
citronsaft
1 msk
dijonsenap
1 msk
gräslök, hackad
2 msk
dill, hackad
1 krm
mald kummin
1 nypa
salt
1 nypa
vitpeppar
6 st
ägg, hårdkokta 8 min
100 g
gravad lax
1 msk
kapris
2 msk
rödlök, finhackad
1 msk
olivolja
2 msk
persilja, hackad
SENAPSSÅS
6 st
äggulor från de kokta äggen
0.5 dl
crème fraiche
1 msk
citronsaft
1 msk
dijonsenap
1 msk
gräslök, hackad
2 msk
dill, hackad
1 krm
mald kummin
1 nypa
salt
1 nypa
vitpeppar
1. Tärna laxen och blanda med kapris, rödlök, olivolja och finhackad persilja.
2. Dela äggen och ta ur gulan utan att vitan går sönder. Blanda crème fraiche med de finhackade kokta äggulorna, citronsaft, senap och hackade örter. Smaka av med salt och peppar. Lägg en rejäl tesked av krämen i ägghalvorna och toppa med lax. Garnera med en dillkvist och en liten klick till av krämen.
Köpklart recept för totalt
216,17 kr
Köpklart recept för
216,17 kr