Ägghalvor med gravlax och senapskräm

Klassiska ägghalvor till påsk och midsommar med en liten smakkick av gravad lax och en senapskräm som smakar dunder! Enkelt att laga med lite crème fraiche och dijonsenap. 

20 min

15 ingredienser


Köpklart recept för totalt

216,17 kr

Ägghalvor med gravlax och senapskräm
  • 6 st

    ägg, hårdkokta 8 min

  • 100 g

    gravad lax

  • 1 msk

    kapris

  • 2 msk

    rödlök, finhackad

  • 1 msk

    olivolja

  • 2 msk

    persilja, hackad

SENAPSSÅS

  • 6 st

    äggulor från de kokta äggen

  • 0.5 dl

    crème fraiche

  • 1 msk

    citronsaft

  • 1 msk

    dijonsenap

  • 1 msk

    gräslök, hackad

  • 2 msk

    dill, hackad

  • 1 krm

    mald kummin

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    vitpeppar

Ingredienser

  • 6 st

    ägg, hårdkokta 8 min

  • 100 g

    gravad lax

  • 1 msk

    kapris

  • 2 msk

    rödlök, finhackad

  • 1 msk

    olivolja

  • 2 msk

    persilja, hackad

SENAPSSÅS

  • 6 st

    äggulor från de kokta äggen

  • 0.5 dl

    crème fraiche

  • 1 msk

    citronsaft

  • 1 msk

    dijonsenap

  • 1 msk

    gräslök, hackad

  • 2 msk

    dill, hackad

  • 1 krm

    mald kummin

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    vitpeppar

Gör så här

1. Tärna laxen och blanda med kapris, rödlök, olivolja och finhackad persilja.

2. Dela äggen och ta ur gulan utan att vitan går sönder. Blanda crème fraiche med de finhackade kokta äggulorna, citronsaft, senap och hackade örter. Smaka av med salt och peppar. Lägg en rejäl tesked av krämen i ägghalvorna och toppa med lax. Garnera med en dillkvist och en liten klick till av krämen.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

216,17 kr

Köpklart recept för

216,17 kr