Recept på äggtoddy med ananas. Slurpa i dig allt det goda som våren och påsken bjuder på, i en gräddgul drink för både stora och små! Ananasblommorna gör du enkelt i ugnen, och de kan med fördel fixas i förväg.
15 min
1. Koka upp grädde och mjölk med vanilj och muskot, ta av från värmen och låt svalna. Ställ sen kallt tills det är helt kylt.
2. Vispa ägg, äggulor och socker tills det blivit ljusgult och krämigt.
3. Vispa ner den kalla gräddmjölken i äggsmeten. Smaka av med ananasjuice (och spetsa med ljus rom, om du inte vill ha ett alkoholfritt alternativ). Häll upp äggtoddyn i vackra glas och toppa med en ananasblomma.
Ananasblommor
1. Sätt ugnen på 90°C varmluft.
2. Skär bort toppen, botten och skalet på ananasen.
3. Lägg den sedan ner och skär bort fröhålen med en vass kniv i ett V som som slingrar sig runt frukten.
4. Skiva sedan ananasen i lövtunna skivor med hjälp av en mandolin.
5. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i ca 75 minuter. Vänd sen skivorna och torka i ytterligare 30 minuter.
6. Ta ut ananasen ur ugnen och lägg snabbt över skivorna i muffinsformar, så att böjer sig när de stelnar. Förvara torrt och svalt tills de ska användas.
4 portioner