Allt-i-en-form: Kyckling och rotfrukter

Det här är en enkel och smidig rätt där allt tillagas i samma ugnsform – perfekt för dagar då tiden är knapp. Genom att marinera kycklingen innan tillagning får du både mer smak och fin färg. Har du möjlighet, låt den gärna stå en stund i marinaden för bästa resultat. Men om tiden inte räcker till går det lika bra att lägga kycklinglårfiléerna direkt i formen tillsammans med gryn och grönsaker. Du slipper extra moment och får ändå en god och mättande måltid. En flexibel rätt som passar både vardag och helg!

30 min

16 ingredienser


Köpklart recept för totalt

218,62 kr

Allt-i-en-form: Kyckling och rotfrukter
  • 1 msk

    paprikapulver

  • 4 msk

    olivolja (2 msk till marinaden + 2 msk till grönsakerna)

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 msk

    honung

  • 1.5 tsk

    salt (1 tsk till marinaden + 0,5 tsk till grönsakerna)

  • 450 g

    kycklinglårfilé

  • 250 g

    matvete

  • 2 st

    kålrabbi

  • 300 g

    morötter

  • 2 st

    paprikor

  • 1 st

    gul lök

  • 1 tsk

    timjan

  • 0.5 tsk

    svartpeppar

  • 4 dl

    vatten

  • 1 st

    buljongtärning

  • 2 dl

    matyoghurt

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 1 msk

    paprikapulver

  • 4 msk

    olivolja (2 msk till marinaden + 2 msk till grönsakerna)

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 msk

    honung

  • 1.5 tsk

    salt (1 tsk till marinaden + 0,5 tsk till grönsakerna)

  • 450 g

    kycklinglårfilé

  • 250 g

    matvete

  • 2 st

    kålrabbi

  • 300 g

    morötter

  • 2 st

    paprikor

  • 1 st

    gul lök

  • 1 tsk

    timjan

  • 0.5 tsk

    svartpeppar

  • 4 dl

    vatten

  • 1 st

    buljongtärning

  • 2 dl

    matyoghurt

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C. Ta fram en bunke, ugnsform 25x30 cm, kastrull och stekpanna.

2. Blanda paprikapulver, olivolja, pressad vitlök, honung, och salt i bunken. Tillsätt kycklinglårfilé i bunken och blanda med marinaden.

3. Häll emmervete i formen. Skala och skär kålrabbi i 2 cm klyftor, halvera morötter och kvarta paprika. Skiva gul lök. Fördela grönsakerna över grynen i formen. Tillsätt olivolja, timjan, salt och svartpeppar.

4. Koka upp vatten med buljongpulver i kastrullen. Tillsätt den varma buljongen i formen och sätt formen mitt i ugnen i ca 10 min.

5. Hetta upp pannan och stek kycklingen på hög värme i ca 2–3 min/sida. Lägg kycklingen i formen med grynen och grönsakerna och tillaga mitt i ugnen i ytterligare 15 min .

6. Ta ut formen och sätt den mitt på bordet. Servera tillsammans med matyoghurt.

En rätt som sköter sig själv i ugnen och bjuder på både smak och enkelhet. Perfekt för vardagen – och lika god att bjuda på när du får gäster.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

218,62 kr

Köpklart recept för

218,62 kr