Salsiccia känner de flesta till som en smakrik, italiensk korv. Numera finns den även som färs, och passar perfekt i en krämig pasta!
30 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
166,97 kr
400 g
pasta
1 msk
olivolja
1 st
lök
1 dl
champinjon
400 g
salsicciafärs
2 st
vitlöksklyfta
1 tsk
basilika
2.5 dl
kycklingbuljong
1 dl
pastavatten
2.5 dl
vispgrädde
0.5 påse
spenat
1 tsk
salt
1 nypa
svartpeppar
20 g
parmesan
400 g
pasta
1 msk
olivolja
1 st
lök
1 dl
champinjon
400 g
salsicciafärs
2 st
vitlöksklyfta
1 tsk
basilika
2.5 dl
kycklingbuljong
1 dl
pastavatten
2.5 dl
vispgrädde
0.5 påse
spenat
1 tsk
salt
1 nypa
svartpeppar
20 g
parmesan
1. Hacka löken och vitlöken fint, och skär svampen i bitar.
2. Fräs lök och vitlök i en stekpanna med olja på medelvärme i ett par minuter.
3. Lägg ner salsicciafärsen och rör om med en träsked. Salta och peppra. När färsen är brynt, lägg i svampen och rör runt i ytterligare 2 minuter. Sedan, häll på buljong och grädde. Rör om.
4. När såsen börjar sjuda, häll ner pastan och en deciliter av pastavattnet. Låt sjuda och rör om ordentligt ett par gånger under koktiden så pastan inte fastnar i botten av pannan. Lägg i torkad basilika.
5. Låt allt puttra tills pastan är al dente. Precis innan pastan är färdigkokt, ha ner halva påsen med bladspenat och rör om.
6. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med riven parmesanost.
Köpklart recept för totalt
166,97 kr
Köpklart recept för
166,97 kr