Hemköp

Allt-i-en-panna-pasta med salsicciafärs och spenat

Salsiccia känner de flesta till som en smakrik, italiensk korv. Numera finns den även som färs, och passar perfekt i en krämig pasta!

30 min

Allt-i-en-panna-pasta med salsicciafärs och spenat

Ingredienser

  • 400 g
    pasta
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 st
    lök
  • 1 dl
    champinjon
  • 400 g
    salsicciafärs
  • 2 st
    vitlöksklyfta
  • 1 tsk
    basilika
  • 2.5 dl
    kycklingbuljong
  • 1 dl
    vatten
  • 2.5 dl
    vispgrädde
  • 0.5 påse
    spenat
  • 1 tsk
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 20 g
    parmesan

Gör så här

1. Hacka löken och vitlöken fint, och skär svampen i bitar. 

2. Fräs lök och vitlök i en stekpanna med olja på medelvärme i ett par minuter. 

3. Lägg ner salsicciafärsen och rör om med en träsked. Salta och peppra. När färsen är brynt, lägg i svampen och rör runt i ytterligare 2 minuter. Sedan, häll på buljong och grädde. Rör om.

4. När såsen börjar sjuda, häll ner pastan. Låt sjuda och rör om ordentligt ett par gånger under koktiden så pastan inte fastnar i botten av pannan. Lägg i torkad basilika. 

5. Låt allt puttra tills pastan är al dente. Blir det för torrt, addera 1 dl vatten. Precis innan pastan är färdigkokt, ha ner halva påsen med bladspenat och rör om.

6. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med riven parmesanost.
 

4 portioner

Hemköp chat icon