Salsiccia känner de flesta till som en smakrik, italiensk korv. Numera finns den även som färs, och passar perfekt i en krämig pasta!
30 min
1. Hacka löken och vitlöken fint, och skär svampen i bitar.
2. Fräs lök och vitlök i en stekpanna med olja på medelvärme i ett par minuter.
3. Lägg ner salsicciafärsen och rör om med en träsked. Salta och peppra. När färsen är brynt, lägg i svampen och rör runt i ytterligare 2 minuter. Sedan, häll på buljong och grädde. Rör om.
4. När såsen börjar sjuda, häll ner pastan. Låt sjuda och rör om ordentligt ett par gånger under koktiden så pastan inte fastnar i botten av pannan. Lägg i torkad basilika.
5. Låt allt puttra tills pastan är al dente. Blir det för torrt, addera 1 dl vatten. Precis innan pastan är färdigkokt, ha ner halva påsen med bladspenat och rör om.
6. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med riven parmesanost.
4 portioner