2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
100 g Gruyèreost, i stavar
100 g bayonneskinka, tärnad
1/2 tsk salt
1 dl raps- eller matolja
ca 12 körsbärstomater
1/2 dl riven gruyèreost
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Ingredienser
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
100 g Gruyèreost, i stavar
100 g bayonneskinka, tärnad
1/2 tsk salt
1 dl raps- eller matolja
ca 12 körsbärstomater
1/2 dl riven gruyèreost
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda mjöl, bakpulver och salt väl i en bunke. Tillsätt ost och skinka.
3. Blanda ägg, mjölk och olja i en bunke. Häll ner det i mjölblandningen. Rör om ordentligt .
4. Fördela smeten i 10–12 dubbla muffinsformar eller ställ formarna i en muffinsplåt. Tryck ner en tomat i varje muffins och strö över den rivna Gruyèreosten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.