Hemköp

Alpro Vegolasagne med Cooking Soya

Recept från Alpro. Supergod och lättlagad vegetarisk lasagne som passar perfekt till vardagsmiddagen eller matlådan!

80 min

Alpro Vegolasagne med Cooking Soya

Ingredienser

FÄRSSÅS

  • 800 g
    sojafärs
  • 3 msk
    olivolja
  • 2 fp
    passerade tomater à 400 g
  • 3 st
    vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk
    torkad basilika
  • 1 tsk
    strösocker
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

BECHAMELSÅS

  • 4 msk
    margarin
  • 0.5 dl
    vetemjöl
  • 5 dl
    Alpro Sojadryck No Sugars
  • 1.5 dl
    Alpro Cooking, växtbaserat alternativ till matlagningsgrädde
  • 0.5 tsk
    salt
  • 0.5 tsk
    muskot
  • 1 krm
    vitpeppar
  • 300 g
    lasagneplattor

Gör så här

TLLAGNING (FÄRSSÅS):

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Fräs sojafärsen i oljan tills den har fått fint med färg.
  3. Häll på passerade tomater, vitlök, basilika, strösocker, salt och peppar. rör runt och koka upp. låt puttra i 5 minuter. 

TILLAGNING (BECHAMELSÅS):

  1. Rör ihop och värm upp olja och vetemjöl i en såskastrull.
  2. Tillsätt Alpro Sojadryck No Sugars lite i taget under omrörning och koka upp.
  3. Tillsätt Alpro Cooking, växtbaserat alternativ till matlagningsgrädden och låt koka på låg värme i ca 5 minuter. Rör då och då.
  4. Smaka av såsen med salt, finriven muskot samt peppar.
  5. Béchamelsåsen är klar att användas. känns den för tjock så går det bra att späda ut den med lite Alpro Sojadryck No Sugars.

När färssåsen och béchamelsåsen är tillagade är det bara att bre ut ett lager färssås i botten av en gratängform. ringla över lite béchamelsås. avsluta med ett lager lasagneplattor.

Fortsätt sedan att varva och avsluta med ett sista lager färssås och generöst med béchamelsås. Det går även bra att toppa med växtbaserna eller mjölkfri riven ost.
Gratinera lasagnen i 40–50 minuter eller tills den har fått en fin färg.

 

 

6 portioner

Hemköp chat icon