Alpro Vegolasagne med Cooking Soya

Recept från Alpro. Supergod och lättlagad vegetarisk lasagne som passar perfekt till vardagsmiddagen eller matlådan!

80 min

16 ingredienser


Köpklart recept för totalt

155,80 kr

FÄRSSÅS

  • 800 g

    sojafärs

  • 3 msk

    olivolja

  • 2 fp

    passerade tomater à 400 g

  • 3 st

    vitlöksklyftor, finhackade

  • 2 tsk

    torkad basilika

  • 1 tsk

    strösocker

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

BECHAMELSÅS

  • 4 msk

    margarin

  • 0.5 dl

    vetemjöl

  • 5 dl

    Alpro Sojadryck No Sugars

  • 1.5 dl

    Alpro Cooking, växtbaserat alternativ till matlagningsgrädde

  • 0.5 tsk

    salt

  • 0.5 tsk

    muskot

  • 1 krm

    vitpeppar

  • 300 g

    lasagneplattor

Allergiinformation

gluten och soja

Ingredienser

FÄRSSÅS

  • 800 g

    sojafärs

  • 3 msk

    olivolja

  • 2 fp

    passerade tomater à 400 g

  • 3 st

    vitlöksklyftor, finhackade

  • 2 tsk

    torkad basilika

  • 1 tsk

    strösocker

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

BECHAMELSÅS

  • 4 msk

    margarin

  • 0.5 dl

    vetemjöl

  • 5 dl

    Alpro Sojadryck No Sugars

  • 1.5 dl

    Alpro Cooking, växtbaserat alternativ till matlagningsgrädde

  • 0.5 tsk

    salt

  • 0.5 tsk

    muskot

  • 1 krm

    vitpeppar

  • 300 g

    lasagneplattor

Allergiinformation

gluten och soja

Gör så här

TLLAGNING (FÄRSSÅS):

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Fräs sojafärsen i oljan tills den har fått fint med färg.
  3. Häll på passerade tomater, vitlök, basilika, strösocker, salt och peppar. rör runt och koka upp. låt puttra i 5 minuter. 

TILLAGNING (BECHAMELSÅS):

  1. Rör ihop och värm upp olja och vetemjöl i en såskastrull.
  2. Tillsätt Alpro Sojadryck No Sugars lite i taget under omrörning och koka upp.
  3. Tillsätt Alpro Cooking, växtbaserat alternativ till matlagningsgrädden och låt koka på låg värme i ca 5 minuter. Rör då och då.
  4. Smaka av såsen med salt, finriven muskot samt peppar.
  5. Béchamelsåsen är klar att användas. känns den för tjock så går det bra att späda ut den med lite Alpro Sojadryck No Sugars.

När färssåsen och béchamelsåsen är tillagade är det bara att bre ut ett lager färssås i botten av en gratängform. ringla över lite béchamelsås. avsluta med ett lager lasagneplattor.

Fortsätt sedan att varva och avsluta med ett sista lager färssås och generöst med béchamelsås. Det går även bra att toppa med växtbaserna eller mjölkfri riven ost.
Gratinera lasagnen i 40–50 minuter eller tills den har fått en fin färg.

 

 



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

155,80 kr

Köpklart recept för

155,80 kr