Recept från Alpro. Supergod och lättlagad vegetarisk lasagne som passar perfekt till vardagsmiddagen eller matlådan!
80 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
155,80 kr
FÄRSSÅS
800 g
sojafärs
3 msk
olivolja
2 fp
passerade tomater à 400 g
3 st
vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk
torkad basilika
1 tsk
strösocker
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
BECHAMELSÅS
4 msk
margarin
0.5 dl
vetemjöl
5 dl
Alpro Sojadryck No Sugars
1.5 dl
Alpro Cooking, växtbaserat alternativ till matlagningsgrädde
0.5 tsk
salt
0.5 tsk
muskot
1 krm
vitpeppar
300 g
lasagneplattor
Allergiinformation
gluten och soja
FÄRSSÅS
800 g
sojafärs
3 msk
olivolja
2 fp
passerade tomater à 400 g
3 st
vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk
torkad basilika
1 tsk
strösocker
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
BECHAMELSÅS
4 msk
margarin
0.5 dl
vetemjöl
5 dl
Alpro Sojadryck No Sugars
1.5 dl
Alpro Cooking, växtbaserat alternativ till matlagningsgrädde
0.5 tsk
salt
0.5 tsk
muskot
1 krm
vitpeppar
300 g
lasagneplattor
Allergiinformation
gluten och soja
TLLAGNING (FÄRSSÅS):
TILLAGNING (BECHAMELSÅS):
När färssåsen och béchamelsåsen är tillagade är det bara att bre ut ett lager färssås i botten av en gratängform. ringla över lite béchamelsås. avsluta med ett lager lasagneplattor.
Fortsätt sedan att varva och avsluta med ett sista lager färssås och generöst med béchamelsås. Det går även bra att toppa med växtbaserna eller mjölkfri riven ost.
Gratinera lasagnen i 40–50 minuter eller tills den har fått en fin färg.
Köpklart recept för totalt
155,80 kr
Köpklart recept för
155,80 kr