En fantastisk tolkning på amerikanska pannkakor från matstylist- och kreatören Maria Strömberg Bååth. Dem här pannkakorna med chiafrön, pekannötter, färska blåbär och lönnsirap kan väcka de allra mest morgontrötta på studs!
60 min
1. Rör samman chiafrön och vatten i en liten skål. Blanda noga och vänta i cirka 2–3 minuter, blanda därefter ytterligare en gång för att undvika klumpar. Låt stå och svälla i minst 10 minuter.
2. Blanda alla de torra ingredienserna noggrant med varandra och vispa därefter ner mjölken. När chiaägget svällt klart vispar du ner det i smeten.
3. Häll ut en halv deciliter smet i stekpannan och stek på medelhög värme tillsammans med lite rapsolja. Vänd på pannkakan efter 2–3 minuter, när undersidan är fint gyllenbrun i färgen, och stek ytterligare 1–2 minuter.
4. Servera med pekan- eller valnötter, färska blåbär och lönnsirap. Pudra över lite florsocker för garnering.
8 portioner