Hemköp

Amerikanska pannkakor med pekannötter, blåbär och lönnsirap

En fantastisk tolkning på amerikanska pannkakor från matstylist- och kreatören Maria Strömberg Bååth. Dem här pannkakorna med chiafrön, pekannötter, färska blåbär och lönnsirap kan väcka de allra mest morgontrötta på studs!

60 min

Amerikanska pannkakor med pekannötter, blåbär och lönnsirap

Ingredienser

  • 3 dl
    vetemjöl
  • 3 tsk
    bakpulver
  • 0.5 tsk
    salt
  • 1 msk
    rörsocker
  • 3 dl
    havremjölk
  • 1 msk
    chiafrön
  • 3 msk
    vatten
  • 1 msk
    rapsolja till stekning
  • 1 näve
    pekannötter (eller valnötter)
  • 1 ask
    färska blåbär
  • 2 dl
    lönnsirap

Gör så här

1. Rör samman chiafrön och vatten i en liten skål. Blanda noga och vänta i cirka 2–3 minuter, blanda därefter ytterligare en gång för att undvika klumpar. Låt stå och svälla i minst 10 minuter.

2. Blanda alla de torra ingredienserna noggrant med varandra och vispa därefter ner mjölken. När chiaägget svällt klart vispar du ner det i smeten.

3. Häll ut en halv deciliter smet i stekpannan och stek på medelhög värme tillsammans med lite rapsolja. Vänd på pannkakan efter 2–3 minuter, när undersidan är fint gyllenbrun i färgen, och stek ytterligare 1–2 minuter.

4. Servera med pekan- eller valnötter, färska blåbär och lönnsirap. Pudra över lite florsocker för garnering.

8 portioner

165,75 kr
Hemköp chat icon