30 min
Portioner: 4
PANNKAKOR:
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
1 krm salt
2 ½ dl mjölk (3 %)
2 msk smält smör
1 ägg
50 g smör till stekning
GRANATÄPPELSIRAP:
2 granatäpplen, delade och urtagna, samt juicen
2 msk socker
2 clementiner, saften från
TILLBEHÖR:
4 clementiner, skalade i klyftor
1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet.
2. Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka.
3. Grädda ca 1 ½ minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare ca 1 ½ minut.
4. Blanda juicen från granatäpplen med socker och clementinejuicen, koka ihop till sirap, ca 2 min.
5. Servera pannkakorna med granatäpplen, clementineklyftor och ringla sirap över.