Recept från Hemlagat, Höst 2017
35 min
Portioner: 4
HEL RÖDING I UGN
4 rödingar
dill
salt
malen svartpeppar
färska örter t.ex. salvia, timjan och rosmarin
smör till stekning
timjan och flingsalt till garnering
CITRONSMÖR
100 g smör, mjukt
1 citron finrivet skal och 1 tsk citron
1 tsk flytande honung
1 krm salt
ÅNGAD SPETSKÅL
1 spetskål
1 msk smör
4 dl vatten
1 tsk salt
1. Sätt ugnen på 200°. Ta ur fisken och skölj av den. Torka av med lite hushållspapper. Salta och peppra.
2. Rör ihop ingredienserna till smöret och fyll fisken med lite av det samt dill. Bind ihop den med ett bindgarn och stick i örterna under det. Stek fiskarna lätt på båda sidor i smör. Lägg fiskarna i en stor plåt med hög kant. Sätt in mitt i ugnen i ca 25 minuter.
3. ÅNGAD SPETSKÅL: Skär spetskålen i fyra klyftor. Lägg smöret i en stor kastrull. Häll i vattnet och tillsätt salt. Koka upp och lägg i kålen. Sätt på lock och låt kålen ångas i kastrullen ca 10 minuter tills den har mjuknat.
4. Servera fisken med spetskål och resten av citronsmöret. Strö över flingsalt och lägg på timjan på smöret