Hemköp

Apelsin- och ingefärsglacerade revbensspjäll

Duka upp till julbordet med de här fantastiska revbenspjällen. I det här receptet så låter du spjällen lagas med en underbar marinerad på apelsin, honung, tranbär och ingefära. Fantastiskt gott!

180 min

Apelsin- och ingefärsglacerade revbensspjäll

Ingredienser

  • 1.2 kg
    tjocka revbensspjäll
  • 2 st
    apelsiner, rivet skal och saft
  • 1 dl
    honung
  • 1 dl
    torkade tranbär
  • 1 msk
    finhackad ingefära
  • 0.5 tsk
    salt
  • 0.5 tsk
    nymald svartpeppar

Gör så här

1. Spola av spjällen i kallt vatten, lägg dem i en rymlig kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och koka under lock 1 timme. Ta upp och låt svalna. Detta kan göras dagen innan.

2. Riv det yttersta av apelsinskalet och pressa ur saften. Koka samman i en kastrull med honung tills ca 1 ½ dl återstår. Hacka tranbären och tillsätt dem och kryddorna.

3. Sätt ugnen på 175°. Lägg spjällen hela i en långpanna och pensla på marinaden. Stek dem i ugnen tills de får fin färg och känns mjuka. Pensla gärna på mer marinad under tiden de är i ugnen. Låt svalna något och skär upp.

4 portioner

210,39 kr
Hemköp chat icon