Underskatta aldrig apelsin i maten! Förutom en underbar doft så binder syran från apelsin smakerna från grönsaker och fisk alldeles perfekt. I den här soppan använder du dig av både lax och torsk. Mums!
20 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
166,98 kr
3 msk
olivolja
2 st
gula lökar, strimlade
2 st
vitlöksklyftor
1 st
fänkål, strimlad
4 st
potatisar, tärnade
2 tsk
timjan
8 dl
vatten
2 st
grönsaksbuljongtärningar
1 burk
Hela körsbärstomater
1 st
apelsin
200 g
fryst torskfilé, i bitar
200 g
fryst lax, i bitar
0.5 tsk
salt, efter smak
2 krm
peppar, efter smak
100 g
Färskost, vitlök & örter
4 skivor
bröd, t ex Levainebröd
3 msk
olivolja
2 st
gula lökar, strimlade
2 st
vitlöksklyftor
1 st
fänkål, strimlad
4 st
potatisar, tärnade
2 tsk
timjan
8 dl
vatten
2 st
grönsaksbuljongtärningar
1 burk
Hela körsbärstomater
1 st
apelsin
200 g
fryst torskfilé, i bitar
200 g
fryst lax, i bitar
0.5 tsk
salt, efter smak
2 krm
peppar, efter smak
100 g
Färskost, vitlök & örter
4 skivor
bröd, t ex Levainebröd
1. Värm olja i en stekgryta. Bryn lök, vitlök, fänkål, potatis och timjan ett par minuter.
2. Tillsätt vatten, buljongtärningar, körsbärstomater, pressad apelsin och apelsinskal. Låt koka ca 15–20 minuter.
3. Tina fisken och skär i mindre bitar. Lägg ner i grytan och låt sjuda ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Bred färskost på̊ brödskiva och servera till soppan.
Köksknep: Gör klart basen dagen innan och toppa med fisk strax innan servering.
Köpklart recept för totalt
166,98 kr
Köpklart recept för
166,98 kr