Hemköp

Apelsinhjärtan med kanel

Baka småkakor med smak av advent och jul och servera till varm äppelmust eller glögg. Med en grunddeg kan du välja flera smaksättningar och baka smart!

30 min

Apelsinhjärtan med kanel

Ingredienser

GRUNDDEG

  • 2 dl
    vetemjöl
  • 0.5 dl
    strösocker
  • 100 g
    smör
  • 1 msk
    kallt vatten

APELSINHJÄRTAN MED KANEL

  • 1 portion
    grunddeg
  • 1 st
    apelsin (ca. 1 msk färskpressad juice, samt 2 tsk rivet skal)
  • 2 msk
    hackade hasselnötter
  • 0.5 msk
    kanel
  • 0.5 msk
    strösocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°. Lägg mjöl och socker i en matberedare och lägg i smöret i bitar. Mixa ihop
till en massa, tillsätt vatten och mixa ihop till en deg. (Du kan naturligtvis även göra degen för hand.)

2. Tillsätt 1 msk färskpressad apelsin, rivet apelsinskal och hackade nötter.

3. Dela degen i två bitar. Kavla ut och tryck ut hjärtan eller rundlar.

4. Lägg dem på plåt och strö på kanel och socker. Grädda sedan på plåt 6–7 minuter mitt i ugnen.

20 portioner

207,52 kr
Hemköp chat icon