Baka småkakor med smak av advent och jul och servera till varm äppelmust eller glögg. Med en grunddeg kan du välja flera smaksättningar och baka smart!
30 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
197,41 kr
GRUNDDEG
2 dl
vetemjöl
0.5 dl
strösocker
100 g
smör
1 msk
kallt vatten
APELSINHJÄRTAN MED KANEL
1 portion
grunddeg
1 st
apelsin (ca. 1 msk färskpressad juice, samt 2 tsk rivet skal)
2 msk
hackade hasselnötter
0.5 msk
kanel
0.5 msk
strösocker
GRUNDDEG
2 dl
vetemjöl
0.5 dl
strösocker
100 g
smör
1 msk
kallt vatten
APELSINHJÄRTAN MED KANEL
1 portion
grunddeg
1 st
apelsin (ca. 1 msk färskpressad juice, samt 2 tsk rivet skal)
2 msk
hackade hasselnötter
0.5 msk
kanel
0.5 msk
strösocker
1. Sätt ugnen på 200°. Lägg mjöl och socker i en matberedare och lägg i smöret i bitar. Mixa ihop
till en massa, tillsätt vatten och mixa ihop till en deg. (Du kan naturligtvis även göra degen för hand.)
2. Tillsätt 1 msk färskpressad apelsin, rivet apelsinskal och hackade nötter.
3. Dela degen i två bitar. Kavla ut och tryck ut hjärtan eller rundlar.
4. Lägg dem på plåt och strö på kanel och socker. Grädda sedan på plåt 6–7 minuter mitt i ugnen.
Köpklart recept för totalt
197,41 kr
Köpklart recept för
197,41 kr