Apelsinsallad med granatäpple och spenat

Sött, syrligt och friskt till julmaten! Fetaost, russin och valnötter möter apelsin och babyspenat i denna krispiga sallad signerad mästerkocken Catarina König.

15 min

13 ingredienser


Köpklart recept för totalt

179,66 kr

Apelsinsallad med granatäpple och spenat
  • 2 st

    apelsin, gärna blodapelsin

  • 60 g

    babyspenat

  • 1 st

    granatäpple

  • 2 msk

    sultanrussin

  • 50 g

    fetaost

  • 0.5 dl

    valnötter

SENAPSDRESSING

  • 3 msk

    rapsolja

  • 0.5 msk

    vitvinsvinäger

  • 1 tsk

    dijonsenap

  • 0.5 st

    citron (ca. 1 tsk saft från)

  • 1 tsk

    honung

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar, nymalen

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 2 st

    apelsin, gärna blodapelsin

  • 60 g

    babyspenat

  • 1 st

    granatäpple

  • 2 msk

    sultanrussin

  • 50 g

    fetaost

  • 0.5 dl

    valnötter

SENAPSDRESSING

  • 3 msk

    rapsolja

  • 0.5 msk

    vitvinsvinäger

  • 1 tsk

    dijonsenap

  • 0.5 st

    citron (ca. 1 tsk saft från)

  • 1 tsk

    honung

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar, nymalen

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Skala och skär apelsinen i tunna skivor

2. Lägg på ett fat och blanda upp lite med babyspenaten.

3. Dela granatäpplet och slå ut kärnorna, strö över.

4. Strö över sultanrussinen och smula över fetaosten.

5. Hacka och torrosta valnötterna i en stekpanna på medelhög värme tills gyllene.

6. Blanda samman dijonsenap, vitvinsvinäger, citronsaft och honung.

7. Droppa i rapsoljan successivt i dressingen och vispa konstant. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

8. Ringla dressingen över salladen och toppa med valnötterna.

Tips! Har du ingen honung hemma så funkar ljus sirap också bra.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

179,66 kr

Köpklart recept för

179,66 kr