Hemköp

Apelsinsallad med granatäpple och spenat

Sött, syrligt och friskt till julmaten! Fetaost, russin och valnötter möter apelsin och babyspenat i denna krispiga sallad signerad mästerkocken Catarina König.

15 min

Apelsinsallad med granatäpple och spenat

Ingredienser

  • 2 st
    apelsin, gärna blodapelsin
  • 60 g
    babyspenat
  • 1 st
    granatäpple
  • 2 msk
    sultanrussin
  • 50 g
    fetaost
  • 0.5 dl
    valnötter

SENAPSDRESSING

  • 3 msk
    rapsolja
  • 0.5 msk
    vitvinsvinäger
  • 1 tsk
    dijonsenap
  • 0.5 st
    citron (ca. 1 tsk saft från)
  • 1 tsk
    honung
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar, nymalen

Gör så här

1. Skala och skär apelsinen i tunna skivor

2. Lägg på ett fat och blanda upp lite med babyspenaten.

3. Dela granatäpplet och slå ut kärnorna, strö över.

4. Strö över sultanrussinen och smula över fetaosten.

5. Hacka och torrosta valnötterna i en stekpanna på medelhög värme tills gyllene.

6. Blanda samman dijonsenap, vitvinsvinäger, citronsaft och honung.

7. Droppa i rapsoljan successivt i dressingen och vispa konstant. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

8. Ringla dressingen över salladen och toppa med valnötterna.

Tips! Har du ingen honung hemma så funkar ljus sirap också bra.

4 portioner

Hemköp chat icon