Hemköp

Äppelchips

Gör så många äppelchips du bara orkar, de här har en tendens att försvinna så fort de serveras! Ett supersätt att spara och bevara sensommarens äppelskörd. 

45 min

Äppelchips

Ingredienser

  • 4 st
    röda äpplen
  • 2 dl
    vatten
  • 1.5 dl
    strösocker
  • 0.5 dl
    färskpressad citronjuice

Gör så här

1. Koka upp vatten, citronjuice och strösocker i en kastrull. Sjud i någon minut och låt lagen kallna.
2. Kärna ur äpplena.

3. Skiva dem tunt, gärna på mandolin.

4. Lägg skivorna i lagen och låt stå 30 minuter.
5. Låt äppelskivorna rinna av i ett durkslag.

6. Lägg dem sen på en bakpappersklädd plåt och torka i mitten av ugnen på 100°C (låt ugnsluckan vara lite på glänt) ca 3 timmar eller tills chipsen är krispiga.
7. Förvara äppelchipsen torrt i tätslutande burk.

6 portioner

Hemköp chat icon