Gör så många äppelchips du bara orkar, de här har en tendens att försvinna så fort de serveras! Ett supersätt att spara och bevara sensommarens äppelskörd.
45 min
4 ingredienser
Köpklart recept för totalt
26,02 kr
4 st
röda äpplen
2 dl
vatten
1.5 dl
strösocker
0.5 dl
färskpressad citronjuice
4 st
röda äpplen
2 dl
vatten
1.5 dl
strösocker
0.5 dl
färskpressad citronjuice
1. Koka upp vatten, citronjuice och strösocker i en kastrull. Sjud i någon minut och låt lagen kallna.
2. Kärna ur äpplena.
3. Skiva dem tunt, gärna på mandolin.
4. Lägg skivorna i lagen och låt stå 30 minuter.
5. Låt äppelskivorna rinna av i ett durkslag.
6. Lägg dem sen på en bakpappersklädd plåt och torka i mitten av ugnen på 100°C (låt ugnsluckan vara lite på glänt) ca 3 timmar eller tills chipsen är krispiga.
7. Förvara äppelchipsen torrt i tätslutande burk.
Köpklart recept för totalt
26,02 kr
Köpklart recept för
26,02 kr