Recept äppelkaka med ingefära och brynt smör från I säsong, nr 7 / 2019
40 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
93,64 kr
4 st
Svenska äpplen
100 g
smör
1 dl
socker
0.5 dl
sirap
1 msk
grädde
2.5 dl
havregryn
1 dl
vetemjöl
0.5 tsk
bakpulver
1 nypa
flingsalt
0.5 msk
ingefära
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
4 st
Svenska äpplen
100 g
smör
1 dl
socker
0.5 dl
sirap
1 msk
grädde
2.5 dl
havregryn
1 dl
vetemjöl
0.5 tsk
bakpulver
1 nypa
flingsalt
0.5 msk
ingefära
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smöra en stekpanna i gjutjärn.
3. Bryn smöret i en kastrull (låt det smälta och när det börjar lukta nötigt och blir lite brunt är det klart).
4. Kärna ur äpplena, skär i skivor och lägg i formen.
5. Blanda i socker, sirap och grädde i smöret.
6. Tillsätt havregryn, vetemjöl, bakpulver, flingsalt och ingefära. Blanda och klicka ut på äpplena.
7. Ugnsbaka ca 20 minuter tills gyllene. Servera med vispad grädde eller glass.
Köpklart recept för totalt
93,64 kr
Köpklart recept för
93,64 kr