Äppelkaka med ingefära och brynt smör

Recept äppelkaka med ingefära och brynt smör från I säsong, nr 7 / 2019

40 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

93,64 kr

Äppelkaka med ingefära och brynt smör
  • 4 st

    Svenska äpplen

  • 100 g

    smör

  • 1 dl

    socker

  • 0.5 dl

    sirap

  • 1 msk

    grädde

  • 2.5 dl

    havregryn

  • 1 dl

    vetemjöl

  • 0.5 tsk

    bakpulver

  • 1 nypa

    flingsalt

  • 0.5 msk

    ingefära

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 4 st

    Svenska äpplen

  • 100 g

    smör

  • 1 dl

    socker

  • 0.5 dl

    sirap

  • 1 msk

    grädde

  • 2.5 dl

    havregryn

  • 1 dl

    vetemjöl

  • 0.5 tsk

    bakpulver

  • 1 nypa

    flingsalt

  • 0.5 msk

    ingefära

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Smöra en stekpanna i gjutjärn.

3. Bryn smöret i en kastrull (låt det smälta och när det börjar lukta nötigt och blir lite brunt är det klart).

4. Kärna ur äpplena, skär i skivor och lägg i formen.

5. Blanda i socker, sirap och grädde i smöret.

6. Tillsätt havregryn, vetemjöl, bakpulver, flingsalt och ingefära. Blanda och klicka ut på äpplena.

7. Ugnsbaka ca 20 minuter tills gyllene. Servera med vispad grädde eller glass.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

93,64 kr

Köpklart recept för

93,64 kr