Hemköp

Äppelkaka med ingefära och brynt smör

Recept äppelkaka med ingefära och brynt smör från I säsong, nr 7 / 2019

40 min

Äppelkaka med ingefära och brynt smör

Ingredienser

  • 4 st
    Svenska äpplen
  • 100 g
    smör
  • 1 dl
    socker
  • 0.5 dl
    sirap
  • 1 msk
    grädde
  • 2.5 dl
    havregryn
  • 1 dl
    vetemjöl
  • 0.5 tsk
    bakpulver
  • 1 nypa
    flingsalt
  • 0.5 msk
    ingefära

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Smöra en stekpanna i gjutjärn.

3. Bryn smöret i en kastrull (låt det smälta och när det börjar lukta nötigt och blir lite brunt är det klart).

4. Kärna ur äpplena, skär i skivor och lägg i formen.

5. Blanda i socker, sirap och grädde i smöret.

6. Tillsätt havregryn, vetemjöl, bakpulver, flingsalt och ingefära. Blanda och klicka ut på äpplena.

7. Ugnsbaka ca 20 minuter tills gyllene. Servera med vispad grädde eller glass.

4 portioner

Hemköp chat icon