Äppelkompott med rosépeppar

Den här kompotten är perfekt att koka på röda äpplen från slutet av säsongen. Rosépeppar ger blommiga smaktoner, och smakar underbart till fläskrätter eller till ostar.

45 min

4 ingredienser


Köpklart recept för totalt

90,30 kr

Äppelkompott med rosépeppar
  • 800 g

    röda äpplen

  • 0.5 st

    citron (ca. 1 msk citronsaft från)

  • 2 dl

    farinsocker

  • 2 tsk

    rosépeppar

Ingredienser

  • 800 g

    röda äpplen

  • 0.5 st

    citron (ca. 1 msk citronsaft från)

  • 2 dl

    farinsocker

  • 2 tsk

    rosépeppar

Gör så här

1. Värm en kastrull på medelvärme och rosta pepparkornen tills de doftar blommigt och ”poppar”.

2. Skär äpplena i mindre bitar och lägg dem i kastrullen tillsammans med farinsocker och citronsaft. Låt sjuda på medelhög värme. Rör om regelbundet tills äppelbitarna blir mjuka (30–40 min).

3. Häll blandningen i en ren burk. Förvara i kylen. Servera med alla typer av ostar och crostini.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

90,30 kr

Köpklart recept för

90,30 kr