Den här kompotten är perfekt att koka på röda äpplen från slutet av säsongen. Rosépeppar ger blommiga smaktoner, och smakar underbart till fläskrätter eller till ostar.
45 min
4 ingredienser
Köpklart recept för totalt
90,30 kr
800 g
röda äpplen
0.5 st
citron (ca. 1 msk citronsaft från)
2 dl
farinsocker
2 tsk
rosépeppar
800 g
röda äpplen
0.5 st
citron (ca. 1 msk citronsaft från)
2 dl
farinsocker
2 tsk
rosépeppar
1. Värm en kastrull på medelvärme och rosta pepparkornen tills de doftar blommigt och ”poppar”.
2. Skär äpplena i mindre bitar och lägg dem i kastrullen tillsammans med farinsocker och citronsaft. Låt sjuda på medelhög värme. Rör om regelbundet tills äppelbitarna blir mjuka (30–40 min).
3. Häll blandningen i en ren burk. Förvara i kylen. Servera med alla typer av ostar och crostini.
Köpklart recept för totalt
90,30 kr
Köpklart recept för
90,30 kr