Äppelkompott med rosépeppar
Den här kompotten är perfekt att koka på röda äpplen från slutet av säsongen. Rosépeppar ger blommiga smaktoner, och smakar underbart till fläskrätter eller till ostar.
45 min
4 ingredienser
Köpklart recept för totalt
90,30 kr
800 g
röda äpplen
0.5 st
citron (ca. 1 msk citronsaft från)
2 dl
farinsocker
2 tsk
rosépeppar
Ingredienser
800 g
röda äpplen
0.5 st
citron (ca. 1 msk citronsaft från)
2 dl
farinsocker
2 tsk
rosépeppar
Gör så här
1. Värm en kastrull på medelvärme och rosta pepparkornen tills de doftar blommigt och ”poppar”.
2. Skär äpplena i mindre bitar och lägg dem i kastrullen tillsammans med farinsocker och citronsaft. Låt sjuda på medelhög värme. Rör om regelbundet tills äppelbitarna blir mjuka (30–40 min).
3. Häll blandningen i en ren burk. Förvara i kylen. Servera med alla typer av ostar och crostini.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Köpklart recept för totalt
90,30 kr
Köpklart recept för
90,30 kr