Frasiga småpajer med juliga smaker i smart portionsstorlek. Vill du, går det såklart även fint att göra en stor paj, tryck då ut degen i en pajform med löstagbar kant, fyll med äpplen och toppa med smuldeg.
Tips! För att tillaga äppelpajerna i airfryer kan du lägga dem i airfryern i ca 16-20 minuter på 185°C.
45 min
SMULDEG
TILL SERVERING
1. Börja med att lägga russinen i glöggen i en skål och låt dra minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader (eller airfryern på 185 grader).
2. Skär smöret till smuldegen i bitar. Nyp ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa. Blanda i socker och flingsalt.
3. Veckla ut den färdigköpta pajdegen och mosa ihop den till en klump. Dela den sedan i 12 stora eller 24 små bitar. Tryck ut degbitarna i en vanlig muffinsplåt (12 st), eller två muffinsplåtar för minimuffins.
4. Skala, kärna ur och skär äpplena i småbitar, ca 1 x 1 cm. (Gör du en stor paj, går det fint att skära äpplena i lite större bitar.) Blanda äpplena med kanel och socker. Häll av glöggen från russinen och blanda ner dem i äpplena. Fördela äppelblandningen i pajformarna.
5. Fördela smuldegen över äpplena och grädda mitt i ugnen ca 20–25 minuter (eller i airfryern i ca 16-20 minuter), tills de fått fin färg.
6. Ta ut och låt svalna något. Servera dem med vispad grädde.
12 portioner