Hemköp

Ärtmakaroni med basilika och parmesan

Krydda med basilika och parmesan eller fetaost och timjan och alla kommer att älska din vegetariska mat. Bjud på de bästa rätterna från Medelhavet!

30 min

Ärtmakaroni med basilika och parmesan

Ingredienser

  • 200 g
    frysta gröna ärtor
  • 200 g
    frysta edamamebönor
  • 300 g
    skruvmakaroner eller annan favoritpasta
  • 50 g
    smör
  • 1 kruka
    basilika
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 25 g
    parmesanost
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 1 paket
    färska ärtskott

Gör så här

1. Koka ärtorna och edamamebönorna någon minut och häll av vattnet, spara ca 1 deciliter.

2. Mixa hälften av ärtor och bönor med smör, hälften av basilikan och parmesanosten och vitlök till en puré. Blanda med de hela ärtorna. Späd med lite vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.

3. Koka pastan och låt rinna av. Blanda den med såsen och toppa tallriken med lite mer riven parmesanost, malen svartpeppar, hackad basilika och ärtskott.

4 portioner

208,65 kr
Hemköp chat icon