Hemköp

Asia tofu med hoisin och vitlök

Det är enkelt och roligt att testa nya växtbaserade produkter. Mjölk, smör, grädde, ost och färs kan alla bytas ut mot alternativ. Goda smaker och enkla att använda.

30 min

Asia tofu med hoisin och vitlök

Ingredienser

  • 400 g
    fast tofu naturell
  • 2 dl
    hoisinsås
  • 4 msk
    ljus soja
  • 1 msk
    riven ingefära
  • 4 st
    vitlöksklyftor
  • 1 st
    röd chili
  • 2 tsk
    sesamolja
  • 2 dl
    majsstärkelse
  • 1 dl
    matolja att steka i
  • 4 st
    strimlade salladslökar

WOKADE GRÖNSAKER

  • 1 st
    broccoli skuren i bitar
  • 200 g
    strimlad vitkål
  • 2 st
    skivade morötter

TILL SERVERING

  • 4 port
    jasminris
  • 1 st
    lime

Gör så här

1. Ta ut tofun ur förpackningen och lägg en tyngd ovanpå. Låt tofun vattna ur ca 20 min. Torka av med hushållspapper.

2. Blanda samman hoisinsås, soja, ingefära, vitlök, chili och sesamolja.

3. Skär tofun i bitar, lägg i såsen och låt marinera ca 15 min. Ta upp bitarna och vänd i majsstärkelse.

4. Stek tofun krispig i olja och vänd försiktigt. Strössla över salladslök.

5. Woka grönsakerna snabbt i het panna. Vänd med resterande sås och smaka av med salt och peppar. Servera grönsakerna med tofu, kokt jasminris och limeklyftor.

4 portioner

Hemköp chat icon