Asiatisk fishcake med teriyaki-aubergin och glasnudlar

Fishcake, teriyaki-glaserad aubergin som ger en söt och salig smakupplevelse, tillsammans med glasnudlar som binder samman rätten med en behaglig textur. En måltid som bjuder in till en resa av smaker från fjärran östern!

Gillar man lite hetta och har chiliflakes hemma så funkar det utmärkt att toppa rätten med!

15 min

13 ingredienser


Köpklart recept för totalt

119,05 kr

Asiatisk fishcake med teriyaki-aubergin och glasnudlar

TERIYAKI-AUBERGINE

  • 2 st

    aubergine

  • 0.5 tsk

    salt

  • 2 msk

    neutral olja

  • 1 flaska

    teryakisås

FISHCAKE

  • 20 g

    koriander

  • 500 g

    fiskfärs

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 0.5 msk

    sambal oelek

  • 1 st

    lime

  • 1 tsk

    salt

  • 1 msk

    neutral olja

NUDLAR

  • 200 g

    glasnudlar

  • 250 g

    strimlade morötter

Ingredienser

TERIYAKI-AUBERGINE

  • 2 st

    aubergine

  • 0.5 tsk

    salt

  • 2 msk

    neutral olja

  • 1 flaska

    teryakisås

FISHCAKE

  • 20 g

    koriander

  • 500 g

    fiskfärs

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 0.5 msk

    sambal oelek

  • 1 st

    lime

  • 1 tsk

    salt

  • 1 msk

    neutral olja

NUDLAR

  • 200 g

    glasnudlar

  • 250 g

    strimlade morötter

Gör så här

1. Sätt ugnen på varmluft 250°C. Ta fram en ugnsform 20x30 cm, bunke, stekpanna, tallrik och . Ta fram en kastrull och koka upp 3 l vatten,

2. Skär aubergine i 2 cm bitar. Blanda auberginen med salt och neutral olja i ugnsformen. Rosta i mitten av ugnen i 15 min. Blanda ner teriyakisåsen efteråt.

3. Hacka koriander. Blanda fiskfärs, hälften av den hackade koriandern, pressad vitlök, sambal oelek, limeskal och salt i bunken. Hetta upp stekpannan på medelhög värme med neutral olja. Forma färsen till 4 platta biffar och stek i ca 4 min på varje sida. Lägg över på tallriken och spara stekpannan. Fortsätt med nästa steg medans du steker fishcakesen.

4. Koka nudlar i 5 min och häll av.

5. Vänd ner nudlarna, auberginen och strimlad morot i stekpannan och vänd runt. Klyfta lime.

6. Servera direkt ur stekpannan tillsammans med fishcakes och limeklyftorna. Toppa med resten av koriandern.

En smakresa till fjärran östern med saftiga fishcakes, söt teriyaki-aubergin och glasnudlar som binder ihop allt till en färgstark och fräsch middag.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

119,05 kr

Köpklart recept för

119,05 kr