Vi älskar svinnsmarta knep, som att använda skalen från rotfrukterna och göra chips! Förutom att minska matsvinnet, bidrar skalchipsen till ett bra crunch till den lena soppan.
Cantaloupemelonen som blir över håller några dagar inplastad i kylen. Den är god att äta som den är eller i fruktsallad.
Är palsternackan eller morötterna lite jordiga kan ni skölja dem först och torka innan ni börjar skala dem och lägga på plåten.
Rätten är näringsberäknad för två knäckebröd per portion.
30 min
20 ingredienser
Köpklart recept för totalt
216,72 kr
Rotfruktssoppa
500 g
palsternacka
500 g
morot
1 st
lök
1 msk
olivolja
1 st
vitlöksklyfta
0.5 msk
ingefära (torkad)
1.5 tsk
salt
2 dl
kokosmjölk
7 dl
vatten
1.5 msk
buljongpulver
1 tsk
sambal
0.5 st
lime
Skalchips
1 st
skal från palsternacka
1 st
skal från morot
1 msk
olivolja
0.5 tsk
salt
Melonsallad
0.5 st
cantaloupemelon
0.5 st
lime
250 g
knäckebröd
150 g
färskost örter
Allergiinformation
gluten
Rotfruktssoppa
500 g
palsternacka
500 g
morot
1 st
lök
1 msk
olivolja
1 st
vitlöksklyfta
0.5 msk
ingefära (torkad)
1.5 tsk
salt
2 dl
kokosmjölk
7 dl
vatten
1.5 msk
buljongpulver
1 tsk
sambal
0.5 st
lime
Skalchips
1 st
skal från palsternacka
1 st
skal från morot
1 msk
olivolja
0.5 tsk
salt
Melonsallad
0.5 st
cantaloupemelon
0.5 st
lime
250 g
knäckebröd
150 g
färskost örter
Allergiinformation
gluten
Köpklart recept för totalt
216,72 kr
Köpklart recept för
216,72 kr