20 min
Portioner: 4
500 g laxfilé, utan skinn och ben.
2 tsk currypasta, röd
2 tsk matolja
1 knippe citrongräs
1 st aubergine
3 st limeblad
2 förp kokosmjölk
1 st fiskbuljongtärning
2 tsk fisksås
200 g pak choi eller spenat
100 g gröna bönor
1 nypa salt
TILLBEHÖR:
4 port ris, långkornigt
1. Skär laxen i tärningar.
2. Fräs currypasta med lite olja i en gryta.
3. Banka citrongräs och skär aubergine i bitar.
4. Tillsätt citrongräs, aubergine och limeblad i grytan tillsammans med kokosmjölk, fiskbuljong (utspädd med ca 4 dl vatten) och fisksås.
5. Koka upp, minska värmen och låt koka i 10 minuter.
6. Skär pak choy i bitar, tillsätt i grytan tillsammans med lax och gröna bönor.
7. Sjud i ca 5 minuter och smaka av med salt och pressad limesaft.