Hemköp

Avokadosallad med räkor, ingefärspicklad rädisa och sesamdressing

Få saker smakar så mycket vår som en matig sallad med något lite syrligt på toppen. Pickla rädisorna en dag i förväg så kan du gå rakt på njutet sen. Detta recept på avokadosallad funkar perfekt till en mättande vårlunch eller på buffébordet som ett komplement till huvudrätten.

30 min

Avokadosallad med räkor, ingefärspicklad rädisa och sesamdressing

Ingredienser

  • 1 knippe
    rädisa
  • 4 cm
    ingefära
  • 0.5 dl
    socker
  • 0.5 dl
    ättika
  • 3 st
    ägg
  • 2 msk
    sesamolja (gärna rostad)
  • 1 msk
    honung
  • 3 msk
    ljus soja
  • 1 msk
    vitvinsvinäger
  • 200 g
    spetskål
  • 2 st
    avokado
  • 200 g
    skalade räkor
  • 65 g
    sallad
  • 1 kruka
    koriander
  • 1 msk
    sesamfrön, gärna rostade

Gör så här

  1. Skiva rädisorna tunt. Skala ingefäran och skiva tunt, lägg i en ren glasburk tillsammans med rädisorna. Koka upp 1 dl vatten med ättika och socker tills sockret löst sig. Häll den varma lagen över rädisor och ingefära, låt svalna. Ställ burken i kylen över natten (eller i minst fyra timmar).
  2. Koka äggen i 8 minuter. Skölj i kallt vatten, skala och halvera.
  3. Blanda sesamolja, honung, soja och vinäger till en dressing.
  4. Strimla spetskålen tunt, gärna på mandolin. Skär avokadon i skivor.
  5. Blanda kål, salladsblad och räkor med dressingen, lägg upp på ett stort fat. Lägg på avokadon, äggen och de picklade rädisorna. Toppa med koriander och sesamfrön.

6 portioner