Självklart går det bra att blanda tonfisken enbart med kikärtsmajonnäsen och servera tomaterna, rödlöken och kikärtorna vid sidan av för att göra rätten mer barnvänlig.
30 min
18 ingredienser
Köpklart recept för totalt
212,84 kr
Bakad potatis
6 st
bakpotatis
2 msk
matolja
1 tsk
salt
3 krm
svartpeppar
Kikärtsmajonnäs
0.5 dl
kikärtsspad
2 tsk
dijonsenap
2 krm
cayennepeppar
1 st
vitlöksklyfta
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
2 dl
matolja
Tonfiskröra
340 g
tonfisk
0.5 st
rödlök
250 g
babyplommontomater
380 g
kikärtor
1 st
citron
130 g
machesallad
0.5 st
rödlök
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
Bakad potatis
6 st
bakpotatis
2 msk
matolja
1 tsk
salt
3 krm
svartpeppar
Kikärtsmajonnäs
0.5 dl
kikärtsspad
2 tsk
dijonsenap
2 krm
cayennepeppar
1 st
vitlöksklyfta
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
2 dl
matolja
Tonfiskröra
340 g
tonfisk
0.5 st
rödlök
250 g
babyplommontomater
380 g
kikärtor
1 st
citron
130 g
machesallad
0.5 st
rödlök
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
Förbered: Sätt ugnen på 225°, ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, mixerskål, stavmixer och en salladsskål.
Bakad potatis: Halvera potatisen. Fördela neutral olja, salt och svartpeppar över plåten med bakplåtspapper. Lägg potatisen med snittsidan ner och baka i mitten av ugnen i ca 25 min.
Kikärtsmajonnäs: Häll av kikärtsspadet (½ dl) från kikärtorna i mixerskålen och tillsätt dijonsenap, cayennepeppar, riven vitlök, salt och svartpeppar. Börja mixa och häll försiktigt ner neutral olja och mixa till en slät kräm.
Tonfiskröra: Häll av vattnet från tonfisken, finhacka rödlök och kvarta tomater. Blanda tonfisken, kikärtorna, rödlöken, skal och saft från citron, tomaterna och kikärtsmajonnäsen i bunken.
Blanda macheallad och rödlök och lägg i salladsskålen.
Toppa potatisen med tonfiskröran och servera salladen vid sidan av!
Köpklart recept för totalt
212,84 kr
Köpklart recept för
212,84 kr