Bakad potatis med tonfiskröra

En snabbare variant på bakad potatis där vi halverar den för att halvera tiden och även få en härligt karamelliserad stekyta på potatisen!

Självklart går det bra att blanda tonfisken enbart med kikärtsmajonnäsen och servera tomaterna, rödlöken och kikärtorna vid sidan av för att göra rätten mer barnvänlig.

30 min

18 ingredienser


Köpklart recept för totalt

212,84 kr

Bakad potatis med tonfiskröra

Bakad potatis

  • 6 st

    bakpotatis

  • 2 msk

    matolja

  • 1 tsk

    salt

  • 3 krm

    svartpeppar

Kikärtsmajonnäs

  • 0.5 dl

    kikärtsspad

  • 2 tsk

    dijonsenap

  • 2 krm

    cayennepeppar

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 tsk

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

  • 2 dl

    matolja

Tonfiskröra

  • 340 g

    tonfisk

  • 0.5 st

    rödlök

  • 250 g

    babyplommontomater

  • 380 g

    kikärtor

  • 1 st

    citron

  • 130 g

    machesallad

  • 0.5 st

    rödlök

Allergiinformation

fisk eller skaldjur

Ingredienser

Bakad potatis

  • 6 st

    bakpotatis

  • 2 msk

    matolja

  • 1 tsk

    salt

  • 3 krm

    svartpeppar

Kikärtsmajonnäs

  • 0.5 dl

    kikärtsspad

  • 2 tsk

    dijonsenap

  • 2 krm

    cayennepeppar

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 tsk

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

  • 2 dl

    matolja

Tonfiskröra

  • 340 g

    tonfisk

  • 0.5 st

    rödlök

  • 250 g

    babyplommontomater

  • 380 g

    kikärtor

  • 1 st

    citron

  • 130 g

    machesallad

  • 0.5 st

    rödlök

Allergiinformation

fisk eller skaldjur

Gör så här

Förbered: Sätt ugnen på 225°, ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, mixerskål, stavmixer och en salladsskål.

Bakad potatis: Halvera potatisen. Fördela neutral olja, salt och svartpeppar över plåten med bakplåtspapper. Lägg potatisen med snittsidan ner och baka i mitten av ugnen i ca 25 min.

Kikärtsmajonnäs: Häll av kikärtsspadet (½ dl) från kikärtorna i mixerskålen och tillsätt dijonsenap, cayennepeppar, riven vitlök, salt och svartpeppar. Börja mixa och häll försiktigt ner neutral olja och mixa till en slät kräm.

Tonfiskröra: Häll av vattnet från tonfisken, finhacka rödlök och kvarta tomater. Blanda tonfisken, kikärtorna, rödlöken, skal och saft från citron, tomaterna och kikärtsmajonnäsen i bunken.

Blanda macheallad och rödlök och lägg i salladsskålen.

Toppa potatisen med tonfiskröran och servera salladen vid sidan av!



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

212,84 kr

Köpklart recept för

212,84 kr