Pickla, baka och mixa, sen är denna vegetariska middag klar att avnjuta – och det går faktiskt fortare än det låter! Men framför allt blir det väldigt, väldigt gott.
35 min
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Koka upp ättikssprit, strösocker och vatten i en kastrull. Ta den från plattan och låt lagen svalna. Skala kålroten och skiva den i lövtunna skivor, gärna med hjälp av en mandolin, lägg skivorna i lagen och låt stå medan du förbereder resten.
3. Dela palsternackorna på längden två gånger och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, peppra och strö över flingsalt. Rosta i mitten av ugnen tills de blivit gyllene och mjuka.
4. Koka quinoan i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen och låt den svalna.
5. Lägg den rivna osten, 1 dl hasselnötter, olivolja och vitlök i en mixerkanna och mixa slätt med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
6. Hacka 1/2 dl hasselnötter grovt.
7. Ta ut palsternackorna ur ugnen och lägg dem på ett serveringsfat. Ringla över peston och toppa med den picklade kålroten och de hackade hasselnötterna. Servera gärna med ett gott bröd!
4 portioner