Bakad rotselleri med gruyère, picklad lök, crème fraiche & krasse

Recept från i säsong: december 2017

90 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

185,99 kr

Bakad rotselleri med gruyère, picklad lök, crème fraiche & krasse

PICKLAD RÖDLÖK

  • 1 st

    tunnskivad rödlök

  • 0.5 dl

    ättika

  • 1 dl

    socker

  • 1.5 dl

    vatten

BAKAD ROTSELLERI

  • 1 st

    rotselleri, ca 500 g

  • 1 msk

    smör

  • 1 tsk

    flingsalt

BRÖDKRUTONGER

  • 2 skivor

    levainbröd

  • 2 msk

    matolja

  • 1 nypa

    flingsalt

TILLBEHÖR

  • 40 g

    riven gruyére

  • 1 dl

    crème fraiche

  • 1 ask

    krasse

  • 50 g

    plockad dill

Ingredienser

PICKLAD RÖDLÖK

  • 1 st

    tunnskivad rödlök

  • 0.5 dl

    ättika

  • 1 dl

    socker

  • 1.5 dl

    vatten

BAKAD ROTSELLERI

  • 1 st

    rotselleri, ca 500 g

  • 1 msk

    smör

  • 1 tsk

    flingsalt

BRÖDKRUTONGER

  • 2 skivor

    levainbröd

  • 2 msk

    matolja

  • 1 nypa

    flingsalt

TILLBEHÖR

  • 40 g

    riven gruyére

  • 1 dl

    crème fraiche

  • 1 ask

    krasse

  • 50 g

    plockad dill

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Picklad rödlök: Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna och lägg i löken, låt stå minst 1 timme.

3. Skala rotsellerin och gnid in med smör och salt.

4. Baka i 25 minuter, sänk sedan till 160° och baka ytterligare 1 timme eller tills den har en innertemperatur på 100°.

5. Skär brödet i små bitar och stek gyllene i olja på medelvärme.

6. Vid servering skär en skiva av rotsellerin, strö på salt, rippla över crème fraiche, lägg på lök, krutonger och avsluta med att riva över osten och toppa med krasse och dill.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

185,99 kr

Köpklart recept för

185,99 kr