Bakad rotselleri med gruyère, picklad lök, crème fraiche & krasse
Recept från i säsong: december 2017
90 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
185,99 kr
PICKLAD RÖDLÖK
1 st
tunnskivad rödlök
0.5 dl
ättika
1 dl
socker
1.5 dl
vatten
BAKAD ROTSELLERI
1 st
rotselleri, ca 500 g
1 msk
smör
1 tsk
flingsalt
BRÖDKRUTONGER
2 skivor
levainbröd
2 msk
matolja
1 nypa
flingsalt
TILLBEHÖR
40 g
riven gruyére
1 dl
crème fraiche
1 ask
krasse
50 g
plockad dill
Ingredienser
PICKLAD RÖDLÖK
1 st
tunnskivad rödlök
0.5 dl
ättika
1 dl
socker
1.5 dl
vatten
BAKAD ROTSELLERI
1 st
rotselleri, ca 500 g
1 msk
smör
1 tsk
flingsalt
BRÖDKRUTONGER
2 skivor
levainbröd
2 msk
matolja
1 nypa
flingsalt
TILLBEHÖR
40 g
riven gruyére
1 dl
crème fraiche
1 ask
krasse
50 g
plockad dill
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Picklad rödlök: Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna och lägg i löken, låt stå minst 1 timme.
3. Skala rotsellerin och gnid in med smör och salt.
4. Baka i 25 minuter, sänk sedan till 160° och baka ytterligare 1 timme eller tills den har en innertemperatur på 100°.
5. Skär brödet i små bitar och stek gyllene i olja på medelvärme.
6. Vid servering skär en skiva av rotsellerin, strö på salt, rippla över crème fraiche, lägg på lök, krutonger och avsluta med att riva över osten och toppa med krasse och dill.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
185,99 kr
Köpklart recept för
185,99 kr