Hemköp

Bakad rotselleri med gruyère, picklad lök, crème fraiche & krasse

Recept från i säsong: december 2017

90 min

Bakad rotselleri med gruyère, picklad lök, crème fraiche & krasse

Ingredienser

PICKLAD RÖDLÖK

  • 1 st
    tunnskivad rödlök
  • 0.5 dl
    ättika
  • 1 dl
    socker
  • 1.5 dl
    vatten

BAKAD ROTSELLERI

  • 1 st
    rotselleri, ca 500 g
  • 1 msk
    smör
  • 1 tsk
    flingsalt

BRÖDKRUTONGER

  • 2 skivor
    levainbröd
  • 2 msk
    matolja
  • 1 nypa
    flingsalt

TILLBEHÖR

  • 40 g
    riven gruyére
  • 1 dl
    crème fraiche
  • 1 ask
    krasse
  • 0.5 kruka
    plockad dill

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Picklad rödlök: Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna och lägg i löken, låt stå minst 1 timme.

3. Skala rotsellerin och gnid in med smör och salt.

4. Baka i 25 minuter, sänk sedan till 160° och baka ytterligare 1 timme eller tills den har en innertemperatur på 100°.

5. Skär brödet i små bitar och stek gyllene i olja på medelvärme.

6. Vid servering skär en skiva av rotsellerin, strö på salt, rippla över crème fraiche, lägg på lök, krutonger och avsluta med att riva över osten och toppa med krasse och dill.

4 portioner

189,45 kr
Hemköp chat icon