Bakade betor med getost

Små fina paket som passar perfekt till förrätt eller som tillbehör till en grillad köttbit. Koka gärna betorna redan dagen innan, så går det fortare när det är dags. Fina milda smaker och så getosten som ger lite tjong till det hela. Så gott!

50 min

8 ingredienser


Köpklart recept för totalt

179,44 kr

Bakade betor med getost
  • 1 knippe

    betor (röda, gula eller polka)

  • 350 g

    getost

  • 1 dl

    kalamata oliver

  • 2 kvistar

    rosmarin eller 1 msk torkad

  • 2 msk

    flytande honung

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 ark

    bakplåtspapper

  • 1 rulle

    steksnöre

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 1 knippe

    betor (röda, gula eller polka)

  • 350 g

    getost

  • 1 dl

    kalamata oliver

  • 2 kvistar

    rosmarin eller 1 msk torkad

  • 2 msk

    flytande honung

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 ark

    bakplåtspapper

  • 1 rulle

    steksnöre

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Koka betorna. Det går fint att göra dagen innan, om du vill spara lite tid. Skala dem och skär i mindre bitar.

2. Dela bakplåtspapper på hälften och lägg två delade ark på varann. Lägg ut betorna med oliver, rosmarin och getost. Ringla över honung och olivolja, salta och peppra.  Knyt ihop paketen med steksnöre.

3. Förebered grillen och låt betorna sen bakas på indirekt grillning, vid sidan om kolen, i 7-10 minuter.

4. Servera med en sallad eller som tillbehör till en grillad köttbit.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

179,44 kr

Köpklart recept för

179,44 kr