Hemköp

Bakat ägg med rökt lax, pepparrotskräm och spenat

Det är något extra trevligt över mat som kommer i portionsformar. Det känns lite lyxigt nästan? Som att få något man absolut inte behöver dela med sig av. Och de här äggen vill man helt klart ha för sig själv, oavsett serveringsform.

40 min

Bakat ägg med rökt lax, pepparrotskräm och spenat

Ingredienser

  • 175 g
    färsk bladspenat
  • 2 dl
    crème fraiche
  • 2 msk
    pepparrot (på tub eller färsk)
  • 2 tsk
    finhackad gräslök
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar
  • 250 g
    varmrökt lax eller makrill
  • 8 st
    ägg
  • 0.5 st
    citron, skalet av
  • 1 pk
    smörstekt formbröd till servering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C. Lägg spenaten i ett durkslag och häll över kokhett vatten, låt svalna och krama ur överflödigt vatten.

2. Blanda crème fraîche med pepparrot och gräslök, smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

3. Bryt den varmrökta laxen/makrillen i bitar och fördela i portionsformar tillsammans med spenaten. Fördela crème fraîche-blandningen i formarna och knäck 2 ägg i varje form. Salta och peppra.

4. Täck formarna med aluminiumfolie och baka i mitten av ugnen ca 20-30 min, tills äggvitan blivit fast men rör sig något när du rör vid formen. Ta ut och låt stå i 2 minuter. Riv över skal av citron och servera med smörstekt formbröd.

4 portioner

229,15 kr
Hemköp chat icon