Det är något extra trevligt över mat som kommer i portionsformar. Det känns lite lyxigt nästan? Som att få något man absolut inte behöver dela med sig av. Och de här äggen vill man helt klart ha för sig själv, oavsett serveringsform.
Tips! För att baka äggen i airfryer kan du lägga dem i airfryern i ca 16–24 min på 185°C.
40 min
1. Sätt ugnen på 200°C (eller airfryern på 185°C).
2. Lägg spenaten i ett durkslag och häll över kokhett vatten, låt svalna och krama ur överflödigt vatten.
3. Blanda crème fraîche med pepparrot och gräslök, smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
4. Bryt den varmrökta laxen/makrillen i bitar och fördela i portionsformar tillsammans med spenaten. Fördela crème fraîche-blandningen i formarna och knäck 2 ägg i varje form. Salta och peppra.
4. Täck formarna med aluminiumfolie och baka i mitten av ugnen ca 20-30 min (eller i airfryern i ca 16–24 min), tills äggvitan blivit fast men rör sig något när du rör vid formen. Ta ut och låt stå i 2 minuter. Riv över skal av citron och servera med smörstekt formbröd.
4 portioner