Recept från I säsong, nr 8 / 2019
30 min
ITALIENSK MARÄNG
1. Täck en bunke med plastfolie som har samma diameter vid öppningen som kladdkakans diameter. Fyll upp med glass i botten på bunken, pressa till med en sked och fyll upp med ytterligare en sort glass. Lägg kladdkakan överst. Ställ i frysen ett par timmar.
2. Koka upp 200 g socker med vattnet.
3. När sockerlagen är 112 grader börjar du vispa resterande 20 g socker och äggvita.
4. När sockerlagen är 123 grader häller du ner den försiktigt i den vispade äggvitan. Fortsätt vispa på låg hastighet, tills du hällt i all sockerlag.
5. Vispa sedan på högsta hastighet ett par minuter, sedan sänker du hastigheten till den lägsta möjliga och fortsätter att vispa tills marängen är kall.
6. Ta ut glassen och lägg på ett fat. Täck allt med marängen och bränn av med brännare eller på hög värme i ugnen.
4 portioner