Bakad potatis med kycklingröra

Bakad potatis är en riktig klassiker, och vi förstår varför. Här serveras den med en krämig kycklingröra med härliga kryddor. Potatisarna vill vara i ugnen på 200 grader i ca 45 min.

Tips! Vill du snabba på tillagning köp färdiggrillad butikskyckling och plocka av köttet, dela och använd i röran.

45 min

Bakad potatis med kycklingröra

Ingredienser

  • 4 st
    bakpotatis
  • 1 knippe
    bladpersilja

Currykyckling

  • 2 st
    kycklingfilé
  • 1 tsk
    grillkrydda
  • 3 tsk
    curry (1 tsk till kycklingen + 2 tsk till röran)
  • 1 msk
    matolja (eller smör)

Röra

  • 2 dl
    crème fraiche
  • 2 dl
    majonnäs
  • 1 st
    röd paprika, tärnad
  • 1 st
    lök, finhackad
  • 0.5 tsk
    paprikapulver
  • 0.5 tsk
    gurkmeja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Gnid in kycklingen med grillkrydda, curry, en nypa salt och peppar.
  3. Bryn kycklingen gyllene i stekpanna, lägg över i en ugnsform och efterstek i ugnen till 72°, ca 15 minuter. Låt kallna.
  4. Nagga potatisen på ett par ställen med en gaffel. Lägg potatisen på ett galler och ugnsbaka i 200° ca 45-50 minuter tills helt mjuk i mitten.
  5. Blanda samman alla ingredienser till röran och smaka av med salt och peppar.
  6. Tärna kycklingen och blanda ner i röran.
  7. Skär ett kryss i potatisen och öppna upp. Fördela fyllningen i potatisarna. Toppa med lite persilja.

4 portioner