Banh Mi med grillad kyckling

Prova denna underbara macka från Vietnam! Banh Mi är en baguette som fylls med goda röror och grönsaker. Vår variant är fylld med en krämig röra på grillad kyckling, majonäs och hoisinsås.

60 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

293,93 kr

Banh Mi med grillad kyckling

ÄTTIKSLAG

  • 0.5 dl

    ättika 12%

  • 1 dl

    socker

  • 2 dl

    vatten

  • 1 st

    skivad röd chili

  • 400 g

    Garant Kålmix Vitkål & Morot

BANH MI

  • 2 fp

    färdiggrillad kyckling

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 dl

    majonnäs

  • 2 msk

    hoisinsås

  • 1 st

    baguette delad i fyra

  • 1 st

    gemsallad

  • 2 st

    strimlade salladslökar

  • 1 kruka

    koriander

Ingredienser

ÄTTIKSLAG

  • 0.5 dl

    ättika 12%

  • 1 dl

    socker

  • 2 dl

    vatten

  • 1 st

    skivad röd chili

  • 400 g

    Garant Kålmix Vitkål & Morot

BANH MI

  • 2 fp

    färdiggrillad kyckling

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 dl

    majonnäs

  • 2 msk

    hoisinsås

  • 1 st

    baguette delad i fyra

  • 1 st

    gemsallad

  • 2 st

    strimlade salladslökar

  • 1 kruka

    koriander

Gör så här

1. Koka samman ättikslagen och låt svalna något. Lägg kålmix och skivad chili i lagen och låt ligga ca 30 minuter. Blir ännu godare ju längre den får ligga i lagen.

2. Skär kycklingen i mindre bitar, blanda med majonnäsen och smaka av med salt och peppar.

3. Dela baguetten längsgående i 4 lika stora bitar. Rosta snittytan i panna, ugn eller på grillen ett par minuter. Pensla med hoisinsås. Fördela sallad, väl avrunnen picklad kål och kycklingröran i bröden, toppa med strimlad salladslök och koriander. 



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

293,93 kr

Köpklart recept för

293,93 kr