Basilikasill med soltorkad tomat och pinjenötter
Att sill hör till både och påskbordet och midsommarbuffén är självklart. Överraska gästerna med fräscha sillar som bjuder på egna starka karaktärsdrag, som det här receptet på sill med soltorkad tomat, pinjenötter och framförallt kraftig smak av basilika!
15 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
202,55 kr
1 fp
5-minuters inläggningssill
1 kruka
basilika
2 dl
crème fraiche
0.5 st
citron, rivet skal från
1 st
schalottenlök, finhackad
1 st
vitlöksklyfta
2 msk
soltorkade tomater, hackade
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Ingredienser
1 fp
5-minuters inläggningssill
1 kruka
basilika
2 dl
crème fraiche
0.5 st
citron, rivet skal från
1 st
schalottenlök, finhackad
1 st
vitlöksklyfta
2 msk
soltorkade tomater, hackade
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Gör så här
1. Mixa basilikablad och 1 dl crème fraiche i en mixer till en jämn grön kräm.
2. Blanda basilikacrèmen med resten av fraichen i en skål.
3. Riv citronen fint.
4. Tillsätt riven citron, lök, pressad vitlök och tomater. (Spara lite tomathack till garnering) Blanda och smaka av med salt och peppar.
5. Låt sillen rinna av i ett durkslag. Skär i portionsbitar, blanda med såsen och häll i burk. Garnera gärna med soltorkade tomater och rostade pinjekärnor.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
202,55 kr
Köpklart recept för
202,55 kr