2 polkabetor, gulbetor eller rödbetor
1 zucchini
2 msk sesamfrön
1 litet knippe gräslök
4 msk smör
70 g rucola
10 basilikablad
0,5 citron
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
2 polkabetor, gulbetor eller rödbetor
1 zucchini
2 msk sesamfrön
1 litet knippe gräslök
4 msk smör
70 g rucola
10 basilikablad
0,5 citron
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
1. Hyvla zucchinin i långa band med en potatisskalare. Strö på salt och låt det stå så vätskan dras ur.
2. Tvätta betorna ordentligt och skiva tunt, gärna på mandolin. Lägg i en skål med kallt vatten.
3. Hetta upp en torr stekpanna och rosta sesamfröna gyllenbruna.
4. Hacka gräslöken fint. Bryn smöret tills det är gyllene och doftar nötigt.
5. Täck ett stort fat med rucola. Torka av zucchinin och lägg på tallriken. Fördela polkabetorna jämnt över och strö på basilika och gräslök.
6. Toppa med brynt smör, några droppar citronsaft, salt, peppar och sesamfrön.