Den perfekta förrätten? Den här biffen är kraftigt inspirerad av det japanska köket. Marinerad med ostronsås, soja, sesamolja, svartpeppar, socker, sherry och maizena. Servera med nystekt vitlök, paprika och lök.
30 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
191,44 kr
200 g
strimlad biff
1.5 msk
ostronsås
0.5 msk
japansk soja
1 tsk
sesamolja
0.25 tsk
nymalen svartpeppar
0.25 tsk
socker
0.5 msk
risvinäger eller sherry
2 tsk
maizena
1 msk
olja
2 st
vitlöksklyftor
2 st
strimlade gröna paprikor
1 st
strimlad rödlök
1 tsk
grovkrossad svartpeppar
200 g
strimlad biff
1.5 msk
ostronsås
0.5 msk
japansk soja
1 tsk
sesamolja
0.25 tsk
nymalen svartpeppar
0.25 tsk
socker
0.5 msk
risvinäger eller sherry
2 tsk
maizena
1 msk
olja
2 st
vitlöksklyftor
2 st
strimlade gröna paprikor
1 st
strimlad rödlök
1 tsk
grovkrossad svartpeppar
1. Blanda samman ostronsås, soja, sesamolja, svartpeppar, socker, sherry och maizena. Lägg i den strimlade biffen och låt marinera ca 15 minuter.
2. Stek köttet på hög värme i ca 30 sekunder under omrörning, lyft ur och lägg på tallrik.
3. Stek vitlök några sekunder tillsätt paprika och lök, rör om och stek i några sekunder till. Lägg tillbaka köttet, krydda med salt och massor av svartpeppar.
Köpklart recept för totalt
191,44 kr
Köpklart recept för
191,44 kr