Hemköp

Biff med svartpeppar

Den perfekta förrätten? Den här biffen är kraftigt inspirerad av det japanska köket. Marinerad med ostronsås, soja, sesamolja, svartpeppar, socker, sherry och maizena. Servera med nystekt vitlök, paprika och lök.

30 min

Biff med svartpeppar

Ingredienser

  • 200 g
    strimlad biff
  • 1.5 msk
    ostronsås
  • 0.5 msk
    japansk soja
  • 1 tsk
    sesamolja
  • 0.25 tsk
    nymalen svartpeppar
  • 0.25 tsk
    socker
  • 0.5 msk
    risvinäger eller sherry
  • 2 tsk
    maizena
  • 1 msk
    olja
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 2 st
    strimlade gröna paprikor
  • 1 st
    strimlad rödlök
  • 1 tsk
    grovkrossad svartpeppar

Gör så här

1. Blanda samman ostronsås, soja, sesamolja, svartpeppar, socker, sherry och maizena. Lägg i den strimlade biffen och låt marinera ca 15 minuter.

2. Stek köttet på hög värme i ca 30 sekunder under omrörning, lyft ur och lägg på tallrik.

3. Stek vitlök några sekunder tillsätt paprika och lök, rör om och stek i några sekunder till. Lägg tillbaka köttet, krydda med salt och massor av svartpeppar.

4 portioner